Microbiştii români primesc o GREA lovitură. CM 2014 riscă să nu poată fi televizat în ţara noastră

Campionatul Mondial de Fotbal începe pe 12 iunie, în Brazilia, şi este cel mai aşteptat eveniment sportiv al anului. În ciuda importanţei globale a întrecerii, telespectatorii din România sunt în pericol de a nu putea vedea Mondialele din acest an.

23 apr. 2014, 05:48
Microbiştii români primesc o GREA lovitură. CM 2014 riscă să nu poată fi televizat în ţara noastră

TVR trebuia să plătească drepturile de televizare pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie) până în luna februarie, însă a reuşit să achite doar o zecime din sumă, informează ediţia tipărită a cotidianului Gazeta Sporturilor.

Directorul de achiziţii competiţii sportive din cadrul TVR, Constantin Şerbu, s-a deplasat special la Geneva pentru a găsi o soluţie după o întâlnire cu directorul general al EBU, compania care deţine drepturile TV, însă momentan nu există nicio rezolvare. În plus, televiziunea publică mai are o datorie cifrată la aproximativ 9 milioane de euro.

Situaţia este, într-adevăr, complicată şi există acest pericol, să nu putem transmite competiţia. Totuşi, eu sunt optimist şi am câteva argumente care mă fac să cred că o vom scoate la capăt„, a declarat Şerbu.

Soluţia ar putea fi un ajutor din partea Guvernului, TVR singură nefiind în stare să achite costurile pentru drepturile de televizare ale CM 2014.