Mihai Albu, despre tendinţele de sezon şi încălţămintea făcută la comandă

Mihai Albu şi-a făcut timp pentru a ne vorbi despre tendinţele de sezon, dar şi despre încălţămintea făcută la comandă ori preferinţele româncelor în materie de pantofi - Pe feminis.ro afli ce se poartă în vara lui 2016.

01 iul. 2016, 10:20
Mihai Albu, despre tendinţele de sezon şi încălţămintea făcută la comandă

Cum te simţi în „pantofii tăi”? E greu să mulţumeşti milioanele de gusturi?

Mihai Albu: Nu mi-am propus neapărat asta. În decursul timpului, mi-am făcut un anumit stil, am anumite propuneri, uneori de sezon, alteori am nişte evergreen-uri pe care le reinterpretez în funcţie de tendinţe. Sunt destule cliente care aleg să poarte de la mine. Altă explicaţie nu am.

Ai început singur să creezi încălţăminte, însă acum ai o mulţime de oameni care lucrează pentru tine. Cât de mult se implică Mihai Albu în procesul de producţie?

Mihai Albu: Sigur că am specialişti care cu asta se ocupă, eu ma ocup mai mult de desen şi de proiectarea modelelor. Sunt anumite modele care necesită şi anumite decoraţiuni pe care eu le fac manual. Îmi face şi plăcere şi ştiu şi cum trebuie să iasă. Tehnica şi tehnologia executării unui pantof se face de către specialişti.

Ce te inspiră atunci când creezi?

Mihai Albu: Am o formaţie de arhitect şi de regulă îmi iau teme din arhitectură, concepte de constructivism, cubism, art noveau. Am foarte mare grijă la alăturări neobişnuite de forme, acesta este stilul meu. Dar pe lângă stilul consacrat, abordez şi stiluri romatice, rafinate, mai feminine. Mă joc cu tot felul de elemente în aşa fel încât să mă încadrez în tendinţele internaţionale, dar să-mi aduc şi amprenta personală, pentru ca o creaţie să fie recunoscută ca fiind a mea.

Citeşte interviul integral pe feminis.ro.