Mihai Răzvan Ungureanu confirmă numirea în funcţia de consilier al preşedintelui Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a numit pe senatorul Mihai Răzvan Ungureanu drept consilier onorific. Informaţia a fost confirmată de către liberal printr-o postare pe contul de Facebook.

29 dec. 2014, 16:01
Mihai Răzvan Ungureanu confirmă numirea în funcţia de consilier al preşedintelui Iohannis

Prin decizia Președintelui României, Klaus Iohannis, am fost astăzi numit în funcția de consilier personal al Președintelui. Funcția este neretribuită. Îmi voi continua activitatea politică în calitate de senator de Arad în Parlamentul României și ca Prim-vicepreședinte al PNL„, a anunţat Mihai Răzvan Ungureanu.

Funcția de consilier personal nu este remunerată, fiind una onorifică. „Președintele României l-a numit pe domnul Mihai Răzvan Ungureanu consilier personal, funcție onorifică neretribuită„, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Mihai Răzvan Ungureanu este prim-vicepreşedinte în noul PNL, format din fuziunea dintre PDL şi PNL şi a deţinut funcţiile de ministru de externe al României între anii 2004-2007, director al Serviciului de Informaţii Externe al României între anii 2007-2012 şi a fost prim-ministru al Guvernului României între 9 februarie 2012 şi 7 mai 2012.

În 2004, s-a înscris în Partidul Naţional Liberal, de unde a demisionat în 2007, când a devenit director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE). După această funcţie, Mihai Răzvan Ungureanu a fondat Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, o organizaţie non-guvernamentală, care îşi propunea unirea tuturor forţelor de dreapta.

În septembrie 2012, Ungureanu s-a înscris în partidul Forţa Civică, unde a candidat la preşedinţia partidului. Mai apoi, a alipit partidul la Alianţa România Dreaptă (ARD), formată din PDL şi PNŢCD. După alegerile parlamentare din 2012, ARD s-a dizolvat. În martie 2013, Forţa Civică şi PNŢCD au reînfiinţat Alianţa Dreptate şi Adevăr.

După fuziunea PNL şi PDL, Mihai Răzvan Ungureanu a devenit prim-vicepreşedinte al noii formaţiuni. Mihai Răzvan Ungureanu este senator de Arad, din partea ARD, mandat obţinut, prin redistribuire, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

Până în momentul de faţă, Klaus Iohannis a numit în funcţie cinci consilieri prezidenţiali. Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, luni, 22 decembrie, Iohannis a semnat următoarele decrete: Decret pentru numirea lui Sorin-Dan Mihalache în funcţia de consilier prezidenţial; Decret pentru numirea lui Dan-Andrei Muraru în funcţia de consilier prezidenţial; Decret pentru numirea lui Cosmin-Ştefan Marinescu în funcţia de consilier prezidenţial; Decret pentru numirea Tatianei Niculescu Bran în funcţia de consilier prezidenţial; Decret pentru numirea lui Adrian-George Scutaru în funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională.