Mihai Şora: Cei care vin astăzi de peste hotare sunt cei care au deprins gustul libertăţii, care ştiu ce înseamnă demnitatea

Filosoful Mihai Şora spune că românii care vin astăzi de peste hotare pentru a protesta în Piaţa Victoriei sunt cei care au deprins gustul libertăţii şi care ştiu ce înseamnă munca cinstită şi demnitatea, pentru că îşi iubesc ţara şi le pasă. El îi îndeamnă pe bucureşteni să meargă la mitingul măcar din respect pentru aceşti români, dacă nu din dragoste pentru ţară.

RomaniaTV.net
10 aug. 2018, 11:38
Mihai Şora: Cei care vin astăzi de peste hotare sunt cei care au deprins gustul libertăţii, care ştiu ce înseamnă demnitatea

Într-un mesaj postat vineri pe Facebook, Mihai Şora spune că oamenii care vin să protesteze împotriva hoţiei, a corupţiei ucigaşe, care trăiesc departe de casă, chinuiţi de dor, sunt, poate, aceiaşi care au stat la cozi infernale pe trotuarele ambasadelor noastre, aşteptând să voteze, iar „legea electorală a rămas tot beteagă” şi „nu am scăpat de hoţi şi mârşavi”.

„Sper că sunteţi voioşi şi odihniţi. Ne aşteaptă o zi grea. M-am gândit deseori la ziua aceasta. Şi, de fiecare dată, cu strângere de inimă: oamenii care vin să protesteze împotriva hoţiei, a corupţiei ucigaşe, oamenii aceştia care trăiesc, chinuiţi de dor, departe de casă, sunt, poate, aceiaşi care au stat odinioară la cozi infernale pe trotuarele ambasadelor noastre, aşteptând să voteze. Legea electorală a rămas tot beteagă, de hoţi şi mârşavi încă n-am scăpat, ţara înapoi nu ne-am luat-o, dar unii dintre noi mai stăm în picioare”, afirmă Şora.

El spune că cei care vin astăzi de peste hotare sunt cei care au deprins gustul libertăţii, care ştiu ce înseamnă munca cinstită şi demnitatea – „stelele fixe ale oricărui om întreg”.

„Oamenii aceştia vin acasă pentru că îşi iubesc ţara, pentru că le pasă. Iar voi – bucureşteni care aţi obosit şi v-aţi pierdut speranţa – ar trebui să fiţi astăzi în Piaţă măcar din respect pentru ei, dacă nu din dragoste pentru ţara voastră”, adaugă filosoful, participant activ la mitingurile din Piaţa Victoriei.

Zeci de mii de români din ţară şi din străinătate sunt aşteptaţi la mitingul programat vineri de la ora 17.00 în Piaţa Victoriei din Capitală. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare.