Mihai Tudose: Nu am fost angajat al SRI. Lucrarea de doctorat am făcut-o pentru mine, nu pentru funcţii

Premierul desemnat Mihai Tudose a declarat, miercuri, că nu a fost angajat al SRI, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public, afirmând că şi-a făcut lucrarea de doctorat pentru a acumula cunoştinţe şi că a renunţat la titlul de doctor când a început „iureşul plagiatelor” pentru a nu intra în "meci".

28 iun. 2017, 13:24
Mihai Tudose: Nu am fost angajat al SRI. Lucrarea de doctorat am făcut-o pentru mine, nu pentru funcţii

„Lucrarea de doctorat a fost făcută pentru mine, pentru a acumula cunoştinţe, nu pentru funcţii, posturi sau remuneraţii. Când a început acel iureş al plagiatelor pentru a nu intra în această morişcă am scpus că renunţ la titlul de doctor”, a declarat premierul desemnat Mihai Tudose, solicitat să lămurească acuzaţiile de plagiat care i se aduc.

Mihai Tudose a afirmat că nu a plagiat, argumentând că lucrarea a fost judecată după reglementări care nu erau în vigoare la momentul la care a fost redactată.

„În opinia mea nu (am plagiat-n.r.) pentru că lucrarea a fost judecată după regelementările de acum care nu erau în vigoare la data elaborării acelei lucrări. Tocmai pentru a nu intra în acest meci am considerat că este bine să renunţ la ea”, a spus Tudose.

Premierul desemnat a afirmat că nu a fost angajat al SRI.

„Nu am trecut niciodată (în CV-n.r.) că sunt angajat (al SRI-n.r.). Dovadă stă şi declaraţia de avere depusă unde nu apar niciodată sume încasate de la acel serviciu. A fost un titlul academic obţinut acolo care nu a mai fost folosit ca atare deoarece între timp am intrat în guvern şi nu am mai profesat”, a precizat Tudose, la solicitarea jurnaliştilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a întrerupt pe Mihai Tudose pentru a spune „un banc”.

„ Nu rezist să nu spun un banc pe care l-am auzit ieri, care mi se pare tare. Circulă un banc precum că eu l-am propus pe Mihai Tudose prim-ministru ca prin el să luăm control asupra SRI”, a spus Dragnea amuzat.