Mihnea Motoc: Operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale va fi una din marile provocări din următorii doi ani

Operaționalizarea Brigăzii Multinaționale, care se va constitui prin transformarea unității de la Craiova, va fi una din marile provocări din următorii doi ani, a declarat, miercuri, ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, care, împreună cu generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a participat, miercuri, la Craiova, la autoevaluarea activității pe 2016 a Brigăzii 2 Infanterie 'Rovine' desfășurată în anul 2016.

07 dec. 2016, 15:26
Mihnea Motoc: Operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale va fi una din marile provocări din următorii doi ani

La autoevaluarea activității desfășurate în anul 2016 de Brigada 2 Infanterie ‘Rovine’, un accent special a fost pus pe detalierea graficului de implementare a procesului de constituire a Brigăzii Multinaționale (MN BDE), structură NATO ce va fi constituită pe teritoriul României, prin transformarea Brigăzii 2 Infanterie, ca element principal de realizare a prezenței aliate înaintate adaptate (Allied tailored Forward Presence — tFP) în regiunea de sud a flancului estic al Alianței, precizează MApN într-un comunicat de presă.

„Operaționalizarea MN BDE va reprezenta, fără îndoială, una dintre marile provocări din următorii doi ani. Termenele de realizare a acestui proiect esențial sunt strânse, dar realiste și perfect realizabile. Contăm pe seriozitatea și priceperea dumneavoastră în derularea etapelor asumate, în care veți putea valorifica importanța experienței internaționale pe care ați acumulat-o până acum, în misiunile desfășurate pe trei continente, în șase teatre de operații. Cunoaștem problemele cu care vă confruntați și vă asigur că, împreună cu șeful SMG, generalul Nicolae Ciucă, cu întreaga echipă de conducere a ministerului, avem opțiuni pentru soluții eficiente și sincronizate cu eforturile dumneavoastră”, a declarat Motoc, la finalul activității de autoevaluare.

De asemenea, generalul de brigadă Daniel Petrescu, comandantul unității, a prezentat o sinteză a activităților desfășurate în anul 2016, evidențiind exercițiile, precum și modul de îndeplinire al obiectivelor.

Ministrul Apărării și șeful SMG au vizitat facilitățile stabilite în cazarma Brigăzii 2 Infanterie pentru instalarea comandamentului MN BDE, pentru primirea și integrarea companiei de infanterie poloneză, dar și spațiile de cazare oferite de hotelul militar Craiova pentru militarii din statele aliate care vor încadra poziții în comandamentul brigăzii.

Brigada Multinațională va fi constituită în cadrul dimensiunii terestre a tFP, sub comanda Comandamentului Diviziei Multinaționale de la București, cu obiectivul consolidării posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic al NATO.