Militar american, curentat după ce s-a urcat pe un tren. Un alt bărbat a fost lovit de un tren

Un militar american, care însoţea un convoi ce părăsea România, după un exerciţiu NATO, a ajuns, marţi, la Spitalul Clinic de Urgenţă Arad cu arsuri pe corp, după ce s-a urcat pe un vagon de tren şi s-a curentat, autorităţile luând în calcul să-l mute pe bărbat la un spital din Germania.

27 iun. 2017, 16:52
Militar american, curentat după ce s-a urcat pe un tren. Un alt bărbat a fost lovit de un tren

Un incindent grav a avut loc, marţi, în gara punctului de trecere a frontierei Curtici din judeţul Arad, după efectuarea verificărilor de frontieră. Un militar american care însoţea un convoi militar s-a urcat pe vagonul trenului unde se aflau fire de curent şi a căzut secerat.

La faţă locului a fost chemat echipaj SMURD, care l-a transportat pe militar la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Potrivit Mediafax, surse medicale au precizat că soldatul are arsuri de gradul doi pe 80 la sută din corp, iar autorităţile iau în calcul să-l transfere la un spital din Germania.

În acest caz, autorităţile din Arad au anunţat Ambasada Statelor Unitate ale Americii la Bucureşti.

În ultimele zile mai multe convoaie cu tehnică militară au părăsit România, prin judeţul Arad, atât pe cale rutieră, cât şi aeriană şi feroviară, după ce au participat la un mare exerciţiu NATO.

Tot marţi, un bărbat a decedat după ce a fost lovit de tren în tunelul dintre Predeal și Brașov, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, cpt. Ciprian Sfreja.

Potrivit sursei citate, deocamdată nu se cunosc mai multe date despre persoana decedată și nici cauzele producerii accidentului. Polițiștii se află la fața locului pentru cercetări.