Militar, reţinut pentru trafic de influenţă

Costel Gabriel Vișan, plt. adj. în cadrul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" din Constanța, a fost reținut de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, fiind acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență.

RomaniaTV.net
13 aug. 2015, 16:06
Militar, reţinut pentru trafic de influenţă

Costel Gabriel Vișan va fi prezentat joi Tribunalului Militar București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit Agerpres, în referatul cu propunerea de arestare, procurorii au reținut că, la data de 9 iulie 2015, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a fost sesizat printr-un denunț cu privire la faptul că Gabriel Vișan, plt. adj. în cadrul unei unități de învățământ superior din Constanța, i-a pretins denunțătorului diverse sume de bani pentru a interveni pe lângă persoane care îl pot ajuta să promoveze examene sau concursuri, organizate de diferite unități de învățământ din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

În acest context, în perioada 2009 — 2015, Costel Gabriel Vișan i-a creat convingerea denunțătorului că are influență asupra persoanelor din cadrul comisiei de admitere la unitatea de învățământ superior din Constanța, respectiv asupra persoanelor din comisiile de recrutare a soldaților gradați profesioniști și/ sau subofițerilor, sens în care a pretins și primit sume de bani ce variază între 300 și 1.000 de euro, pentru a-i facilita accesul și promovarea în cariera militară.

În cursul zilei de miercuri, Costel Gabriel Vișan a fost surprins în flagrant în municipiul Constanța, fiind găsită suma de 360 de lei reprezentând cea de a doua tranșă din suma de 1.360 lei, pretinsă inițial denunțătorului.

Ulterior, a fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința lui Costel Gabriel Vișan, pe care o deținea fără forme legale în Constanța, unde au fost identificate și ridicate mai multe probe.