Ministerul pentru Mediul de Afaceri a lansat programul prin care plăteşte până la 50.000 lei firmelor româneşti

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a lansat luni Programul de internaţionalizare a firmelor, ce va fi extins şi în anii următori, cu un buget de 5 milioane lei în acest an, urmând ca în august să lanseze alte două programe pentru IMM-uri.
Filip Stan
31 iul. 2017, 13:40
Ministerul pentru Mediul de Afaceri a lansat programul prin care plăteşte până la 50.000 lei firmelor româneşti

„Programul de internaţionalizare are un buget de 71 milioane lei, între anii 2017 şi 2020. Anul acesta are o alocare de 5 milioane lei, dar din anul 2018 va avea 20 milioane lei, din 2019 – 22 milioane lei şi în 2020 – 24 milioane lei”, a afirmat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, într-o conferinţă de presă.

Programul finanţează companiile româneşti pentru participarea la misiuni economice, la târguri internaţionale, pentru cursuri sau pentru realizarea de site-uri şi materiale de prezentare.

 ”Există un grant maxim de 50.000 lei pentru societăţile care doresc să aplice, cu un aport propriu de 10%”, a spus Laufer.

Citeşte şi: Participarea IMM-urilor la târguri externe va fi sprijinită cu 71 de milioane de lei

Sumele maxime eligibile sunt de 30.000 lei pentru participări individuale la târguri şi expoziţii internaţionale, 15.000 lei pentru participări individuale la misiuni economice în străinătate, 10.000 lei pentru crearea identităţii vizuale, 10.000 lei pentru site şi aplicaţii, 10.000 lei pentru cursuri pentru angajaţi, în ţară sau în străinătate, 10.000 lei pentru studii de piaţă şi analize şi 10.000 pentru alte activităţi, transmite News.ro.

Potrivit ministrului, luni, la ora 12:05, erau deja 141 de firme înscrise, din care 49 de companii au depus în primele zece minute, media fiind de o înscriere la fiecare două minute şi 49 de secunde, ”ceea ce reflectă un interes major pentru program”.

”În acest an, ne-am propus să finanţăm între 100 şi 150 de companii, în funcţie de grantul maxim pe care acestea îl vor solicita. Cu siguranţă acest program va primi o atenţie specială din partea noastră, fiindcă ne interesează să urmărim şi rezultatele”, a afirmat Laufer.

Înscrierile în cadrul programului se vor finaliza vineri, 4 august, la ora 20:00, iar pentru selecţia solicitanţilor va fi aplicat principiul cronologic – „primul venit, primul servit”.

În august, ministerul va lansa alte două programe: Comerţ şi Microindustrializare, primul pe 16 august, iar al doilea după o săptămână.

Programul pentru Comercializarea serviciilor de piaţă are un buget de 49,95 milioane lei, cu un grant maxim de 250.000 lei per beneficiar şi maximum 10% contribuţie proprie.

”Cei care vor să beneficieze de acest program sunt IMM-uri cu minimum un an vechime ce desfăşoară activitate de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă. Minimum 200 de beneficiari cuprinşi în program, dar sperăm la mai mult, şi minim 400 de noi locuri de muncă ce urmează să fie create”, a spus Laufer.

Pe 21 august va fi lansat Programul de Microindustrializare, cu un buget de 74 milioane lei, cu un grant maxim este de 450.000 lei pe beneficiar. Contribuţia proprie va fi tot de maximum 10%.

Beneficiarii vor fi IMM-urile cu vechime mai mare de un an.

În cadrul noului program, se urmăreşte finanţarea între 165 de beneficiari şi maximum 250, urmând a fii create minimum 350 de noi locuri de muncă.

Ministrul arată că astfel va debloca toate programele care oferă granturi pentru companii, în diverse sectoare şi domenii.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Femeie dispărută în Indonezia găsită moartă în burta unui piton uriaș
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?