Ministerul Sănătăţii a înfiinţat un comandament de inspectori care verifică respectarea normelor de sănătate publică pe litoral

Ministerul Sănătăţii a înfiinţat un comandament de 48 de inspectori care vor verifica respectarea normelor de sănătate publică pe litoral şi în Delta Dunării. În staţiunile de pe litoralul românesc functionează 450 unităţi de cazare, 600 unităţi de alimentaţie publică, 4 tabere şcolare, iar în perimetrul Deltei Dunării au fost catagrafiate 220 unităţi de cazare, 160 unităţi de alimentaţie publică şi 4 tabere şcolare. Controalele vor avea loc în următoarele două luni.

02 iul. 2018, 08:52
Ministerul Sănătăţii a înfiinţat un comandament de inspectori care verifică respectarea normelor de sănătate publică pe litoral

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către Ministerul Sănătăţii, de luni şi până în data de 31 august 2018, inspectorii sanitari vor desfăşura o acţiune de control în staţiunile de pe litoralul românesc şi perimetrul Deltei Dunării.

Timp de două luni, echipele de control vor verifica respectarea normelor de igienă şi sănătate publică în taberele şcolare şi studenţeşti. De asemenea, vor controla respectarea normelor privind apele de îmbăiere naturale, ştranduri, piscine, modul de organizare a posturilor de prim ajutor, precum şi respectarea prevederilor normelor de igienă în unităţile de cazare (hoteluri, moteluri, pensiuni), în special în cele care organizează activităţi similare taberelor şcolare. Conform competenţelor, echipele de control vor verifica şi respectarea legislaţiei în vigoare aplicabilă unităţilor de alimentaţie publică şi colectivă.

„Am înfiinţat un comandament de control format din 48 inspectori sanitari. Scopul acestor acţiuni este de a supraveghea modul în care sunt respectate normele de sănătate publică în unităţile de pe litoral, astfel încât turiştii să-şi poată petrece vacanţele în condiţii de siguranţă, fără riscuri de îmbolnăvire. În cazul în care vor fi constatate deficienţe, se vor aplica măsuri conform legislaţiei în vigoare”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, citată în comunicatul de presă.

Potrivit documentului, în staţiunile de pe litoralul românesc functionează 450 unităţi de cazare, 600 unităţi de alimentaţie publică, 4 tabere şcolare, iar în perimetrul Deltei Dunării au fost catagrafiate 220 unităţi de cazare, 160 unităţi de alimentaţie publică şi 4 tabere şcolare.