Miniştrii Guvernului Tudose care derulează proiecte cu UE vor merge la Bruxelles pentru a discuta cu comisarii europeni

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că a decis ca miniştrii săi care derulează diverse proiecte alături de Comisia Europeană să facă o vizită la omologii lor comisari, pentru a-i informa şi pentru a lua sfaturi.

17 iul. 2017, 12:34
Miniştrii Guvernului Tudose care derulează proiecte cu UE vor merge la Bruxelles pentru a discuta cu comisarii europeni

„S-a stabilit ca toţi membrii Cabinetului care au tangenţă pe diverse proiecte cu Comisia Europeană cel puţin până la sfârşitul lunii să facă o vizită la omologii lor şi dus până la vârf, la preşedinte sau vicepreşedinte, pentru a explica proiectele, pentru a lua chiar şi consultanţă acolo unde este cazul”, a anunţat premierul Tudose.

Premierul Mihai Tudose a comentat, luni, criticile primite pentru faptul că a susţinut conferinţa de presă de la Bruxelles singur, fără a alţi lideri ai UE cu care s-a întâlnit în timpul vizitei sale, spunând că nu ştie cine ar mai fi trebuit să fie cu el în acel moment, în afară de jurnalişti.

Tudose a explicat că acea conferinţă de presă nu a avut loc într-un „beci”, aşa cum s-a comentat la unele televiziuni, şi nici nu a fost o problemă faptul că a susţinut-o singur.

„Conferinţa de presă a fost la Misiunea (României de la Bruxelles – n.r.), culmea, la etaj, şi acum sunt cu dumneavoastră singur. Nu ştiu cine trebuia să mai fie cu mine la conferinţa de presă de la finalul zilei”, a spus premierul.

El s-a arătat deranjat şi de criticile potrivit cărora el ar fi fost chemat la Bruxelles, afirmând că, de fapt, el a solicitat întâlnirile.

„Liberalii, de fapt a spus unul singur, am fost chemat. Eu nu am auzit cum să fie chemat. Dacă vedeţi declaraţiile mele de acolo, chiar au început cu mulţumiri pentru celeritatea cu care m-au primit. Eu am solicitat să fiu primit, ca să lămurim nişte lucruri”, a spus Tudose.