Ministrul Educaţiei a aprobat metodologiile de reglementare a utilizării auxiliarelor didactice

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a aprobat, prin ordin, Metodologia-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar și Metodologia-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ în învățământul preuniversitar, a anunțat MEN.

26 sept. 2017, 16:27
Ministrul Educaţiei a aprobat metodologiile de reglementare a utilizării auxiliarelor didactice

Cele două ordine urmează să fie publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, începând cu data publicării în Monitorul Oficial, timp de 10 zile vor fi depuse la Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în format electronic, propunerile de auxiliare didactice.

„După această perioadă, în termen de 30 — 60 de zile, comisiile de evaluare și avizare vor stabili ce auxiliare didactice îndeplinesc criteriile de conformitate prevăzute de metodologie, conform unei proceduri ce va fi disponibilă pe site-ul CNEE. Lista auxiliarelor didactice (aprobate prin ordin al ministrului sau avizate prin decizia secretarului de stat cu atribuții în domeniu) va fi publicată, de asemenea, pe site-ul CNEE. Din acel moment, acestea vor putea fi utilizate în unitățile de învățământ preuniversitar”, explică sursa citată.

MEN precizează că în Monitorul Oficial nr. 762/25 septembrie a apărut Hotărârea Guvernului nr. 683/21.09.2017 pentru modificarea HG nr. 1.401/2009 privind înființarea, organizarea și funcționarea Centrului Național de Evaluare și Examinare. Prin acest act normativ adoptat de Executiv, CNEE a primit atribuții în domeniul avizării/evaluării auxiliarelor didactice.

Citeşte şi MAE român îi cere ferm Ucrainei să adopte măsurile necesare pentru ca românii să poată învăţa în limba maternă