Ministrul Educaţiei: Ajutorul dat de profesorii universitari deţinuţilor, O PALMĂ cumplită

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat, joi, că recomandările profesorilor universitari pentru lucrările scrise de deținuți reprezintă o palmă uriașă pentru învățământul universitar din România.

14 ian. 2016, 12:31
Ministrul Educaţiei: Ajutorul dat de profesorii universitari deţinuţilor, O PALMĂ cumplită

Adrian Curaj a declarat, la Europa FM, că printre zecile de profesori universitari care au ajutat condamnații să iasă mai repede din pușcării, se află și cadre didactice susținute uneori chiar de conducerea universităților.

„E o palmă cumplită. Deciziile sunt ale dansilor, dar palma este extraordinară, la nivel de institutie. Ceea ce imi creeaza mie un disconfort major. (…) Nu exista motive (n.red. – pentru a face recomandari în cazul cartilor scrise de deţinuti).  Eu nu as fi facut-o niciodată„, a spus Curaj. 

Titularul de la Învățământ spune că așteaptă cât mai repede răspunsul Consiliului Rectorilor pentru a putea lua măsuri.

Ministrul Justiției Raluca Prună a propus eliminarea articolului din lege care le reduce deținuților pedepsele cu 30 de zile pentru fiecare carte scrisă. ȘI DNA a început o anchetă pentru favorizarea făptuitorului după ce a constatat că fenomenul scrierii de cărți în pușcării a ajuns un fenomen care golește de conținut deciziile judecătorilor.