Ministrul german al Apărării: Lupta împotriva Statului Islamic este de interes comun

Germania va continua să furnizeze ajutor militar Irakului atâta timp cât această țară continuă să lupte împotriva grupării Statul Islamic (SI), a promis luni ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, aflată în vizită la Bagdad.

26 oct. 2015, 19:04
Ministrul german al Apărării: Lupta împotriva Statului Islamic este de interes comun

„Este în interesul nostru comun să oprim SI”, a declarat ea după întrevederile avute cu liderii irakieni. Ursula von der Leyen a adăugat că sprijinul Germaniei pentru Irak ar urma să rămână constant în 2016.

Germania nu furnizează în prezent armament Irakului, ci căști, măști de protecție și binocluri. De asemenea, Berlinul a trimis rachete antitanc și arme de asalt forțelor kurde angrenate în lupte împotriva jihadiștilor în nordul țării.

Citeşte şi Şeful Pentagonului anunţă operaţiuni terestre împotriva ISIS în Irak

Ministrul german al apărării a mai precizat că Germania va furniza și 3.000 de costume de protecție în caz de atacuri nucleare, biologice și chimice, precum și materiale medicale.

Ea mai afirmat că Germania va continua să încerce să determine ce alte atuuri pot fi aduse în sprijinul luptei împotriva Statului Islamic, dar a refuzat să facă precizări suplimentare despre dotările pe care le are în vedere.