Ministrul grec Nikos Toskas a fost demis în urma incendiului devastator ce a făcut 88 de morţi

Ministrul însărcinat cu Ordinea Publică şi Protecţia Cetăţenilor Nikos Toskas, demis în urma incendiului devastator din Grecia. Bilanţul victimelor revizuit în scădere la 88 de morţi.

03 aug. 2018, 19:42
Ministrul grec Nikos Toskas a fost demis în urma incendiului devastator ce a făcut 88 de morţi

Guvernul a fost criticat de către opoziţie din cauza modului în care puterile publice au gestionat catastrofa. Opoziţia a cerut demisia celor care se fac vinovaţi de acest lucru.

Toskas a anunţat săptămâna trecută că i-a prezentat demisia sa lui Tsipras, dar că acesta a refuzat-o.

Într-un scurt comunicat, serviciile premierului anunţă că Tsipras a acceptat demisia în cursul ”unei scurte reuniuni” cu Toskas, în care i-a ”mulţumit pentru cooperarea în toţi aceşti ani”.

Atribuţiile privind Protecţia Civilă au fost transferate ministrului de Interne Panos Skourletis.

Asupra lui Tsipras se exercită presiuni de săptămâna trecută, după ce premierul a recunoscut ”responsabilitatea politică” în legătură cu teribilul incendiu, care s-a extins foarte rapid de pe un deal ce domină oraşul Mati în localitate, construită în mare parte într-o pădure de pini.

Lui Tsipras i s-a reproşat faptul că nu a impus nicio sancţiune. Bilanţul, care depşea 90 de morţi, a fost revizuit vineri în scădere la 88 de morţi, un dispărut şi 40 de persoane spitalizate – între care nouă în stare critică.