Ministrul Mediului anunţă majorări ale bonusului pentru programul Rabla

Ministerul Mediului îi încurajează pe români să cumpere, în acest an, 1.000 de mașini electrice noi și dublează prima de achiziție la 10.000 de euro, de la 5.000 de euro, cât a fost anul trecut în programul "Rabla Plus". Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a anunțat marți majorări ale ecobonusului în cadrul Programului "Rabla".

14 mart. 2017, 15:18
Ministrul Mediului anunţă majorări ale bonusului pentru programul Rabla

În 2016 în România s-au vândut puțin peste 40 de mașini electrice prin programul Rabla.

„Anul trecut s-au vândut doar patruzeci și ceva de mașini. Anul acesta vom avea la dispoziție o sumă care să echivaleze cu 1.000 de mașini care să se vândă la nivel național, iar prima pentru fiecare cetățean care vrea să acceseze această măsură se va dubla de la 5.000 de euro la 10.000 de euro”, a declarat marți, ministrul Mediului, Daniel Constantin, potrivit Agerpres.

Ministerul Mediului a lansat, în 2016, două programe ce promovează tehnologiile curate: „Rabla Plus” și Programul „Infrastructură de alimentare verde”.

„Prima va fi tot de 6.500 de lei și se va adăuga un ecobonus, care, dacă anul trecut a fost de 1.500 de lei, acum poate fi îmbunătățit la 2.500 de lei. Și vom avea aceeași sumă, cred că 170 de milioane de lei, pusă la dispoziția cetățenilor și anul trecut”, a spus ministrul Mediului, într-o conferință de presă.

Daniel Constantin a spus că Programul „Rabla” va fi deschis „cât mai repede”, deja săptămâna viitoare urmând să fie aprobat bugetul pentru acesta.

Întrebat când anume va începe programul, ministrul Mediului a spus că nu poate preciza data pentru a nu „influența piața”.

„Nu aș vrea să spun deocamdată data, pentru că în momentul în care spui data, există o scădere a vânzărilor și nu vreau să influențăm piața. Pot să vă asigur că Programul „Rabla” va fi deschis cât mai repede cu putință. Săptămâna viitoare vom aproba bugetul, după care vom intra în procedurile legale de consultare publică. Ghidul este finalizat”, a precizat Constantin.