Ministrul Mihai Fifor: O apărare europeană întărită va presupune şi o integrare a pieţelor de apărare

O apărare europeană întărită va presupune și o integrare a piețelor de apărare, subliniază ministrul Mihai Fifor.

RomaniaTV.net
29 nov. 2017, 19:43
Ministrul Mihai Fifor: O apărare europeană întărită va presupune şi o integrare a pieţelor de apărare

El arată, într-o postare pe Facebook, că integrarea piețelor de apărare „înseamnă asigurarea unui acces echitabil și dezvoltarea echilibrată a bazei industriale și tehnologice”.

Ministrul Apărării a discutat, miercuri, cu membrii Comisiei pentru Afaceri Europene din Senat scenariile posibile în ceea ce privește viitorul apărării europene.

„Abordarea României va fi una transparentă, consolidând complementaritatea UE — NATO și legătura transatlantică. O apărare europeană întărită va presupune și o integrare a piețelor de apărare, ceea ce înseamnă asigurarea unui acces echitabil și dezvoltarea echilibrată a bazei industriale și tehnologice”, a precizat Fifor.

De asemenea, el spune că a discutat cu membrii comisiei și pe tema implementării Strategiei globale a UE, dar și despre cooperarea structurată permanentă (PESCO) sau fondul european pentru apărare. El a adus în dezbatere și rezultatele ultimei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe și a Comitetului Director al Agenției Europene în formatul miniștrilor apărării ce a avut loc la Bruxelles în luna noiembrie.