Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu dă asigurări că pensiile private nu se naţionalizează

Cel mai mare administrator de fonduri de pensie privată din ţara noastră şi-a avertizat clienţii să fie atenţi la discuţiile publice despre o posibilă nationalizare a acestor fonduri şi le-a promis că instituţia va lupta pentru drepturile lor. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a negat vehement posibilitatea naţionalizării pensiilor private. 

RomaniaTV.net
12 apr. 2017, 07:55
Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu dă asigurări că pensiile private nu se naţionalizează

„În ultimele săptămâni, au existat discuţii în spaţiul public, cu privire la o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private. Drepturile tale de participant la Pilonul II pot fi influenţate de decizii politice (…) În eventualitatea unor măsuri care ar afecta pensia administrată privat, vom face toate demersurile posibile pentru a apăra dreptul tău la proprietate asupra acestor bani”, se arată în comunicatul primit de clienţii celui mai mare administrator de fonduri de pensii private din România.

Ministrul Muncii a negat vehement posibilitatea ca Guvernul să naţionalizeze pensiile private:

„E o prostie. Cati dintre noi, ministri, trebuie sa venim sa infirmam aceasta stire si sa spunem ca e o prostie?”, a spus ministrul Muncii la România TV

Întreg scandalul a pornit după ce prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a susținut că guvernul ia în calcul naţionalizarea pensiilor private pentru a acoperi deficitul bugetar.

„Denunţ un asasinat financiar cu autor… cunoscut! În culisele Guvernului Grindeanu-Dragnea se discută din ce în ce mai apăsat de naţionalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar”, scria recent pe pagina sa de Facebook Cătălin Predoiu.