Ministrul Muncii, despre legea pensiilor: Vor fi rezolvate toate inechităţile din sistem VIDEO

Veşti bune pentru pensionari. Ministrul Muncii anunţă că doreşte să rezolve toate inechităţile din sistem şi susţine că de la începutul anului s-au majorat pensiile, iar acestea vor continua să crească şi anul viitor.

25 oct. 2017, 19:07
Ministrul Muncii, despre legea pensiilor: Vor fi rezolvate toate inechităţile din sistem VIDEO

„Avem majorarea pensiei minime garantata de la 400 de lei care a crescut la 520 de lei, beneficiari sunt peste 1 milion de pensionari. Va fi crescuta conform programului de guvernare de la 1 ian 2018 la 640 de lei, de la 1 ian am avut cresterea pensiei cu 5, 25 la suta, majorarea punctului de pensie de la 917 la 1000 de lei care a intrat in vigoare de la 1 iulie si de care beneficiaza peste 5 milioane de pensionari.

Liviu Dragnea: Punctul de pensie creşte aşa cum am stabilit în programul de guvernare

Cert este ca noi nu am scazut nicio pensie aflata in plata chiar daca in urma recalcularile ar fi urmat sa scada, dar noi le-am mentinut la cunatumul ei, si dupa poate facem o discutie despre ceea ce se intampla cu grupele unu si doi de munca. Încercam sa rezolvam toate inechitatile in masura in care ne permite bugerul sa facem acest lucru, media este 3.200 de lei la politie si armata, in sectorul public vorbim de 900 de lei si vorbim de contributivitate, sigur ca sunt inechitati care trebuie rezolvate”, a dezvăluit Olguta Vasilescu la România TV

Ministrul Justiţiei a aminitit că s-a eliminat CASS-ului pentru pensiile sub 2000 de lei despre care spuneau unii ca in programul de guvernare Tudose a disparut, „a disparut pentru ca el s-a introdus deja si beneficiaza peste 2 mil de pensionari”.

„La ora actuala pensia neta nu mai poate sa depaseacsa salariul net. Cresterile de pensii sunt semnificative pentru cei care aleg sa ramana in sistem deci eu sper din toata inima ca sa nu se inghesuie la pensie acum pentru ca avantajul lor este acela de a lucra in continuare si a beneficia de aceste majorari ce se petrec pana la urma”, punctează Olguţa Vasilescu.