Minivacanţa de 1 decembrie 2017. Ce firme vor fi călcate de ANAF de Sfântul Andrei şi de Ziua Naţională

La fel ca în orice minivacanță pentru salariați, și cu ocazia Sfântului Andrei și a Zilei Naționale a României există premise pentru intensificarea controalelor desfășurate de autorități la firme. Cele două sărbători legale vor fi chiar înainte de un weekend, astfel că salariații vor beneficia de o minivacanță de patru zile, preconizându-se creșteri ale vânzării de bunuri și servicii.

09 nov. 2017, 03:50
Minivacanţa de 1 decembrie 2017. Ce firme vor fi călcate de ANAF de Sfântul Andrei şi de Ziua Naţională

Primul weekend din decembrie 2017 va fi unul prelungit, din moment ce acesta va fi precedat de două sărbători legale. Mai exact, Sfântul Andrei, ce se sărbătorește pe 30 noiembrie, va pica într-o zi de joi, iar Ziua Națională a României, ce se sărbătorește pe 1 decembrie, va pica într-o zi de vineri, astfel că salariații vor avea patru libere consecutive.

Citeşte şi Fiscul vinde bijuterii, maşini de lux, clădiri şi vinuri unice de colecţie. 6.525 lei cere ANAF pe 33 de diamante naturale

Minivacanțele de acest fel se traduc, în mod obișnuit, printr-o creștere considerabilă a vânzării de bunuri și servicii, motiv pentru care autoritățile își intensifică verificările la companii.

Estimările sunt bazate pe informațiile puse la dispoziție de autorități în ultimii ani, însă acestea sunt strict orientative. Așadar, nu toate firmele ce ar putea fi vizate vor fi controlate efectiv, plus că se poate ca și alte autorități să desfășoare controale suplimentare în minivacanța de 1 decembrie, nu doar cele amintite mai jos.

Inspectorii Fiscului acordă o atenție deosebită, în controalele din minivacanțele din sezonul rece, hotelurilor, restaurantelor, barurilor, teraselor și cluburilor. Asta mai ales în stațiunile turistice din zonele montane, unde apar de obicei creșteri ale numărului de turiști.

Inspectorii de muncă au și ei în vizor hotelurile, restaurantele, barurile, terasele și cluburile din stațiunile montane, în contextul creșterii nevoii firmelor pentru angajați temporari, plătiți deseori la negru.

Continuarea pe avocatnet.ro.