Minivacanţa oferită de Guvern a crescut cu 35% vânzările în staţiunile de pe Valea Prahovei

Minivacanţa care începe de vineri şi care se prelungeşte până pe 24 ianuarie inclusiv este un cadoul făcut de Guvern nu numai bugetarilor, ci şi agenţiilor de turism şi hotelierilor, care reuşesc să-şi crească vânzările într-o perioadă care până acum era considerată "moartă" pentru ei.

20 ian. 2017, 10:07
Minivacanţa oferită de Guvern a crescut cu 35% vânzările în staţiunile de pe Valea Prahovei

Fiind în perioada de plin sezon de schi, avem cereri mari pentru vacanţele de acest tip şi putem spune că, în staţiunile montane din România, gradul de ocupare tinde spre 100 la sută. Ca oferte last minute pentru minivacanţa de 24 ianuarie, putem recomanda sejururile la munte, în ţară şi la schi, în Bulgaria„, a precizat, pentru MEDIAFAX, Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines.

Aceeaşi opinie o are şi Daniela Toncu, Head of Leisure Department Happy Tour: „Pentru weekend-ul prelungit 21-24 ianuarie, cele mai multe solicitări din partea turiştilor au fost atât pentru destinaţiile interne, în general staţiunile montane, Păltiniş, Predeal, Sinaia, Poaiana Braşov, unde se poate schia, dar şi externe precum Bansko din Bulgaria, tot pentru schi, sau Dubai pentru cei care vor o destinaţie caldă„.

Tariful pentru şase nopţi de cazare, cu mic dejun, la un hotel de patru stele, în staţiunea Păltiniş este 2050 lei/ camera, în vreme ce în Poiana Braşov doar pentru trei nopţi de cazare într-o unitate tot de patru stele preţul este de 2295 lei/cameră. Iar, în Sinaia, la un hotel de patru stele, patru nopţi de cazare, cu mic dejun, costă 199 de euro/persoană.

În Bulgaria, la Bansko, un sejur de cinci nopţi la un hotel de patru stele, cu mic dejun, costă 700 de euro/camera, iar la trei stele plus, 130 de euro/persoană, patru nopţi de cazare cu mic dejun.

Cei care preferă destinaţiile calde, o vacanţă de şapte nopţi în Dubai, la un hotel de patru stele, cu mic dejun şi acces într-un parc de distracţii într-una din zile, costă 1200 de euro/persoană.

Citeşte şi ZILE LIBERE: Guvernul a anunţat o nouă ZI LIBERĂ în 2017