Minore bătute şi obligate să se prostitueze, la Iaşi: Aveau câte cinci – şase clienţi pe zi

Timp de doi ani a obligat patru minore să se prostitueze. Este vorba despre un bărbat care a fost reţinut vineri de procurorii DIICOT. Fetele erau duse în diferite aparamente închiriate în Iaşi, bătute şi obligate să se prostitueze. Cea mai mică dintre fete abia împlinise 14 ani în momentul în care a fost racolată de individul care este şi recidivist. 

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 13:32
Minore bătute şi obligate să se prostitueze, la Iaşi: Aveau câte cinci – şase clienţi pe zi

Un bărbat de 38 de ani din Iaşi a fost arestat, fiind cercetat pentru trafic de minori. Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2012 – 28 mai 2014, Costel Jugravu a înşelat şi racolat patru minore cu vârste între 14 și 17 ani, pe care, prin ameninţări şi violenţă, le-a obligat să se prostitueze.

Minorele întreţineau relaţii sexuale cu diverse persoane în apartamente închiriate în Iaşi şi în hoteluri, sumele de bani fiind însuşite de Jugravu Costel. Tarifele practicate erau variate: fie 150 de lei actul sexual sau 200 de lei ora, fie 80 de lei actul sexual normal şi oral protejat şi 150 de lei ora.

Una dintre fete, în vârstă de 14 ani, a ajuns să se prostitueze după ce a fost înşelată de Costel Jugravu. Acesta i-a propus să aibă grijă de fetiţa lui, pe perioada cât concubina lui este plecată în străinătate.

„La începutul lunii decembrie 2012, inculpatul i-a solicitat minorei să întreţină cu el raporturi sexuale. După un prim refuz, minora a cedat câteva zile mai târziu când inculpatul a ameninţat-o că în caz de refuz, îi va bate pe mama și pe fratele ei. Apoi, sub aceleași amenințări, minora de 14 ani a fost silită să se prostitueze cu câte cinci-șase clienți pe zi, în folosul inculpatului. Când minora a îndrăznit să se opună spunându-i că nu mai vrea să se prostitueze, inculpatul a ameninţat-o din nou şi a lovit-o cu o sabie în cap până i-a curs sângele. În perioada în care aceasta era însărcinată, inculpatul a lovit-o cu pumnii şi picioarele în zona abdomenului pentru a o determina să facă avort, silind-o să continue să se prostitueze chiar și în starea în care se afla”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Costel Jugravu a avut mai multe condamnări pentru tâlhărie, viol, ultraj contra bunelor moravuri şi lipsire de libertate.