Mircea Albulescu a fost detubat şi se simte bine

Actorul Mircea Albulescu, în vârstă de 80 de ani, se simte bine după intervenţia pe cord pe care a suferit-o la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara, a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Alina Lupu, purtător de cuvânt al Institutului.

27 nov. 2014, 08:09
Mircea Albulescu a fost detubat şi se simte bine

Mircea Albulescuîşi revine după operaţia pe cord. „După intervenţia chirurgicală pe care a suferit-o, maestrul se simte bine, a fost detubat şi acum putem spune că este bine’, a afirmat medicul Alina Lupu.

Actorul, prezent în Timişoara cu comedia ‘Bădăranii’, s-a prezentat după spectacol, în noaptea de luni spre marţi, la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Judeţean Timişoara, acuzând dureri puternice în zona pieptului. După consultul de specialitate, cu acordul său, a fost transferat la IBCV.

Mircea Albulescu a fost OPERAT DE URGENŢĂ

La internarea în Institut, pacientul prezenta o criză anginoasă şi i s-a efectuat un cateterism (introducerea prin vasul sangvin a unui cateter, pentru explorarea funcţională a inimii), constatându-se că avea leziuni coronariene severe şi reprezenta o urgenţă chirurgicală. I-au fost făcute trei baipasuri, iar acum starea bolnavului s-a îmbunătăţit simţitor, susţin medicii.

Mircea Albulescu este cunoscut ca având probleme cardiace, în ianuarie 2013 ajungând la Spitalul Floreasca, după ce i s-a făcut rău şi a căzut pe stradă, la Bucureşti, fiind ajutat de doi tineri, care au chemat ambulanţa. De asemenea, maestrul mai are şi un diabet zaharat, diagnosticat de mai multă vreme.