Mircea Rednic, bănuit de blat în Belgia. Poliţia audiază deja mai mulţi jucători, după ultimul meci din campionat

Poliţia belgiană i-a audiat pe jucătorii şi pe conducătorii clubului Kortrijk, bănuit că nu şi-ar fi apărat corect şansele în meciul de acasă, cu Mouscron, formaţie antrenată de Mircea Rednic, în ultima etapă a sezonului regulat din Belgia, în urma căreia oaspeţii s-au salvat de la retrogradare după ce s-au impus cu 2-0.

17 mart. 2017, 15:38
Mircea Rednic, bănuit de blat în Belgia. Poliţia audiază deja mai mulţi jucători, după ultimul meci din campionat

Poliţia belgiană anchetează suspiciunile de corupţie legate de ultimul meci al echipei antrenate de Rednic, Excel Mouscron, care a izbutit, graţie victoriei pe terenul lui Kortrijk (2-0), să se menţină in extremis în prima divizie a campionatului de fotbal al Belgiei. Agenţi ai poliţiei federale au percheziţionat deja sediul clubului Kortrijk, în legătură cu suspiciunile că meciul ar fi fost aranjat.

Duminică, în ultima etapă a sezonului regulat, Kortrijk a cedat acasă în faţa lui Mouscron, care s-a salvat în dauna lui Westerlo, ce a încheiat pe ultimul loc. Un autogol al lui Kovacevic şi o apărare nesigură a gazdelor au permis echipei antrenate de Rednic să rămână în elită. Managerul lui Westerlo, Herman Wijnants, a estimat că rezultatul partidei de la Kortrijk este suspect.

Conducerea lui Mouscron a reacţionat vineri printr-un comunicat în care afirmă că este „şocată de insinuările apărute în presă (…) şi neagă oficial orice implicare„.