Mircea Sandu, prima reacţie după CONDAMNARE. „La recurs voi fi ACHITAT”

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare în cazul dezafilierii Universităţii Craiova, însă decizia nu este definitivă. Fostul preşedinte al FRF susţine că va fi achitat.

06 iul. 2016, 05:30
Mircea Sandu, prima reacţie după CONDAMNARE. „La recurs voi fi ACHITAT”

„Ce s-a scris în rechizitoriu la DNA – că eu şi Dragomir ne-am exprimat influenţa – e fals. Întrebaţi-i pe toţi din Comitetul Executiv de câte ori le-am impus ce să voteze. Dar au fost declaraţii, că nu am obligat pe nimeni să voteze într-un anumit fel. La dosar toate, dar nu s-a ţinut cont de ele. Înalta Curte desfiinţează în totalitate o hotărâre a Curţii de Apel. Se va constata că nu există faptă şi instanţa ne va da achitare. Altă decizie nu poate să existe. Am vorbit cu avocaţii mei, oameni specializaţi şi m-au asigurat că altă decizie nu se poate da”, a declarat Mircea Sandu la Digi Sport.

Adrian Mititelu, despre condamnările lui Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi pe 13 iunie 2016 de Tribunalul Bucureşti, la câte trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova. Totodată, instanţa a admis acţiunea civilă formulată de către partea civilă SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA şi îi obligă pe Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, LPF şi FRF la plata sumei de 1.084.592.000 de lei (aproximativ 230 de milioane de euro) către partea civilă, plus dobânda legală de la rămânerea definitivă a hotărârii la achitarea debitului.

„Ne luăm după ce a scris în contract un adevărat personaj? Păi, Spania nu valorează atât. Un prejudiciu trebuie să fie cert, nu estimat, aşa. Păi lui Costea îi fixezi clauză de 7-10-20 milioane de euro şi Steaua îl lasă să plece liber. Cum stabileşti tu un prejudiciu aşa?”, a mai spus Mircea Sandu.