Miron Mitrea rămâne în puşcărie. Judecătorii i-au respins cererea de eliberare condiţionată UPDATE

Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, condamnat la doi ani de închisoare, rămâne în închisoare, informează România TV. Judecătorii de la Medgidia au respins cererea acestuia, prin care solicita să fie eliberat condiționat din închisoare. Decizia judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată la Tribunalul Constanța.

10 feb. 2016, 09:06
Miron Mitrea rămâne în puşcărie. Judecătorii i-au respins cererea de eliberare condiţionată UPDATE

UPDATE ora 13.00 Magistraţii de la Judecătoria Medgidia au respins, miercuri, cererea lui Miron Mitrea, prin care solicita să fie eliberat condiționat din Penitenciarul Poarta Albă. Mitrea le ceruse magistraţilor să-i ia în considerare şi cărţile scrise de el după gratii, dar şi cele 50 de zile câştigate din munca prestată în închisoare.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată la Tribunalul Constanța în termen de trei zile de la comunicare.

La sfârșitul lunii ianuarie, Miron Mitrea a depus la Judecătoria Medgidia o cerere de eliberată condiționată, aceasta judecându-se pe 10 februarie.

––––––––––––––––––––––––-

Avocatul lui Miron Mitrea, Adrian Midişan, a explicat la termenul de miercuri, că a executat două treimi din pedeapsă, având în vedere că în închisoare a scris trei lucrări ştiinţifice, care îi aduc reducerea pedepsei cu 90 de zile, şi prin munca prestată la o autobază din Constanţa a câştigat reducerea pedepsei cu 50 de zile, potrivit evz.ro. În plus, Mitrea a achitat şi suma de 327.000 de lei, prejudiciu în dosarul pentru care a fost condamnat. Avocatul a mai menţionat faptul că în penitenciarul Poarta Albă, unde îşi ispăşeşte pedeapsa, Miron Mitrea a avut un comportament exemplar, primind patru recompense.

Singura declaraţie a lui Mitrea în faţa judecătorului s-a referit la cele trei cărţi scrise în penitenciar: Vă rog să luaţi în considerare faptul că cele trei lucrări pe care le-am scris în închisoare au apărut înainte de ordonanţa care suspendă avatanjele scrierii unei astfel de opere de după gratii”.

Miron Mitrea a ispăşit aproape jumătate din pedeapsa de doi ani primită pentru luare de mită.

Miron Mitrea a fost condamnat pe 13 februarie 2015 de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare și plata sumei de 327.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În același dosar, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții Irina Jianu a fost condamnată la cinci luni închisoare cu executare.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002 Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef al ISC. Foloasele necuvenite au constat în efectuarea unor lucrări de construcții la casa mamei sale din Voluntari.