MISTER în dosarul Elodiei Ghinescu. Au trecut 7 ANI de la DISPARIŢIA avocatei

Au trecut 7 ani de la dispariţia Elodiei Ghinescu, dar misterul nu a fost încă elucidat. Deşi trupul avocatei nu a fost găsit, Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare. Mai mult, mama Elodiei, Emilia Ghinescu, încă se luptă pentru a obţine custodia nepoţelului ei, Patrick.

29 aug. 2014, 10:35
MISTER în dosarul Elodiei Ghinescu. Au trecut 7 ANI de la DISPARIŢIA avocatei

Dispariţia Elodiei Ghinescu a rămas încă un mister. Deşi trupul său nu a fost găsit nici după şapte ani de la dispariţie, fostul poliţist, Cristian Cioacă, a fost condamnat definitiv la 15 ani şi 8 luni de închisoare în dosarul uciderii soţiei sale.

Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat pe inculpat, conform prevederilor noului Cod penal, la 15 ani de închisoare şi cinci ani interzicerea unor drepturi pentru lovituri cauzatoare de moarte şi la doi ani de închisoare pentru profanare de cadavre. Pedepsele au fost contopite, Cioacă urmând să execute pedeapsa cea mai mare, de 15 ani, la care se adaugă un spor de opt luni de închisoare.

În plus, instanţa a dispus majorarea daunelor morale pe care inculpatul trebuie să le achite fiului minor, dar şi mamei, fratelui şi fiului Elodiei Ghinescu, părţilor civile în dosar.

„Majorează despăgubirile civile reprezentând daune morale acordate părţilor civile (…) de la 100.000 euro la 150.000 euro pentru partea civilă Ghinescu Emilia, de la 50.000 euro la 100.000 euro pentru partea civilă Ghinescu Robert Constantin. Majorează despăgubirile civile reprezentând daune morale acordate părţii civile Cioacă Patrick-Matei de la 100.000 euro la 130.000 euro şi stabileşte ca prestaţia periodică lunară acordată acesteia să fie achitată de inculpat până la împlinirea de către partea civilă a vârstei majoratului, iar după această dată până la finalizarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani”, se arată în sentinţă.

Citeşte şi Carceră grea pentru Cioacă: stă în cameră de 18 paturi, cu poliţişti condamnaţi în dosarul mafiei permiselor

De asemenea, Emilia Ghinescu, mama avocatei Elodia Ghinescu, a început demersurile pentru obţinerea tutelei asupra nepotului său, minorului Patrick Matei Cioacă, aflat în prezent în custodia surorii tatălui.

„Am depus o cerere prin care familia Ghinescu, bunica maternă şi cu unchiul, solicită instituirea tutelei cu privire la micuţul Patrick. Codul civil prevede o astfel de instituţie, cea a tutelei, în situaţia în care copilul este lipsit de ocrotire părintească, aşa cum este în situaţia dată, mama decedată, iar tatăl condamnat definitiv”, a declarat avocata Crina Radu, care o reprezintă pe Emilia Ghinescu.

Un al motiv pentru care a fost formulată solicitarea îl reprezintă protejarea intereselor materiale ale minorului, ca unic moştenitor al Elodiei Ghinescu.

„Măsura vine să-l ocrotească atât pe copil, ca persoană, cât şi bunurile sale. (…) Pe perioada celor şapte ani de zile, familia Ghinescu a încercat să-i protejeze, să-i conserve bunurile pe care Elodia le-a lăsat şi de care copilul ar fi trebuit să beneficieze. Cristian Cioacă, împreună cu familia lui, a încercat să înstrăineze bunurile care ar fi trebuit să intre în masa succesorală după Elodia, al cărei unic moştenitor este micuţul Patrick”, a explicat avocata.

Printr-o decizie a Judecătoriei Piteşti din 11 decembrie 2012, fiul minor al lui Cristian Cioacă şi al Elodiei Ghinescu a fost încredinţat provizoriu surorii tatălui, Ana Maria Ene.

Citeşte şi Mama ELODIEI vrea pact cu familia lui CRISTIAN CIOACĂ: „Să nu mai creăm o traumă în plus micuţului Patrik”

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit.

În 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescua fost declarată moartă, în urma unei sentinţe a Judecătoriei Braşov.

Cazul dispariţiei avocatei Elodia Ghinescu a ţinut prima pagină a ziarelor ani întregi. Scenarii peste scenarii, dezvăluiri sau pur şi simplu zvonuri, toate au fost dezbătute pe toate feţele de jurnaliştii din presa scrisă, dar şi de cei ai televiziunilor.

La sfârşitul lunii august 2007, după misterioasa dispariţie a Elodiei Ghinescu, sute de jandarmi, poliţişti dar şi voluntari au cercetat metru cu metru pădurile şi zonele din jurul Braşovului, dar şi în judeţele învecinate. Câteva probe descoperite au dus la acuzarea soţului avocatei, Cristian Cioacă, poliţistla IPJ Braşov.

Uniforma sa găsită într-o pădure, urme de sânge pe uşa dormitorului, firele de păr din portbagajul maşinii sau mărturia unor vecini nu au fost însă de ajuns ca poliţistul să ajungă în spatele gratiilor. Presa a comentat apoi declaraţiile sale contradictorii, concediile medicale pe care şi le-a luat, rezultatul probei cu detectorul de minciuni, dar şi concluziile unor psihologi care i-au analizat comportamentul.

Speculaţiile au mers mai departe, în viaţa personală a celor doi, şi s-a vorbit despre un amant al avocatei şi despre posibile legături ale celor doi soţi cu lumea interlopă.

Citeşte şi Procurorul Marius Iacob, DEZVĂLUIRI ULUITOARE despre cazul Elodia: Cioacă a lovit-o până a omorât-o VIDEO