Misterul diplomaţilor care au surzit în Cuba se adânceşte

Un diplomat american a fost trezit din somn de un zgomot ciudat, tăios, care l-a asurzit. Diplomatul a sărit din pat şi s-a depărtat de acesta, iar în acea zonă din camera de hotel în care se afla, nu se mai auzea zgomotul. După ce a revenit în pat, zgomotul l-a asurzit din nou. Apoi a fost tăcere.

14 sept. 2017, 20:57
Misterul diplomaţilor care au surzit în Cuba se adânceşte

Totul s-a petrecut într-un hotel din Havana. Apoi, diplomatul şi-a pierdut auzul şi a avut probleme de vorbire, simptome asemănătoare pe care le-au experimentat cel puţin 21 de victime. Toate acestea s-au întâmplat în vara acestui an.

Misterul sunetelor asurzitoare nu a fost dezlegat nici până acum. Diplomatul care a fost primul „lovit” de sunetul asurzitor a numit misteriosul incident ca fiind „atacuri la sănătate”

Între timp, noi detalii au ieşit la suprafaţă. Agenţia media, Associated Press, dezvăluie că cel puţin unele dintre aceste incidente s-au petrecut în anumite camere din hotel, unde erau diplomaţii americani şi chiar numai într-o singură zonă din cameră.

„Nimic din tot ceea ce s-a întâmplat nu are o explicaţie pertinentă” nici la ora actuală, a declarat Fulton Armstrong, fostă oficialitate a CIA care era la post, în Cuba, de mai mulţi ani, înainte de redeschiderea Ambasadei americane.

„Este numai „mister, mister, mister!”, a afirmat Armstrong. Suspiciunile s-au concentrat pe eventuale arme sonice şi pe cubanezi.

Specialiştii au încercat să stabilească un diagnostic precis victimelor, dar diagnosticul de „leziuni uşoare ale creierului” nu a rezolvat problema, rezultând că aceste leziuni nu ar fi putut fi provocate de misterioasele sunete. Unele victime ale misteriosului sunet au probleme de concentrare şi de memorie, îşi găsesc cu greu sau deloc cuvintele

SUA au făut primele dezvăluiri legate de aceste incidente bizare în august, 2017, după 9 luni în care nu au existat informaţii oficiale pe această temă.

FBI, Departamentul de Stat şi servciile secrete americane implicate în investigaţie nu au descoperit încă misterul.