Misterul oamenilor amfibie. Există cu adevărat sirenele? Secrete nebănuite, dezvăluite de marinari din întreaga lume

În anul 2003, ziarul iranian Zindagi publica un articol în care mai mulți marinari de pe traulerul Baku susțineau prezența oamenilor amfibie în Marea Caspică.

30 nov. 2017, 11:05
Misterul oamenilor amfibie. Există cu adevărat sirenele? Secrete nebănuite, dezvăluite de marinari din întreaga lume

Creaturile a înotat paralel cu vasul și conform descrierii marinarilor, capul era acoperit cu păr, iar în partea din față a corpului aveau mâini. După publicarea acestui articol, la redacția ziarului au sosit scrisori de la cititori în care aceștia susțineau că s-au întâlnit cu oamenii mărilor.

OMUL AMFIBIE

În Iran, pe malul Mării Caspice, localnicii au observat o creatură cu o lungime de 1,70 metri, pe spate avea aripioare înotătoare, în loc de tălpi avea labe, iar cele patru degete de la mâini erau lipite printr-o membrană. Nasul era asemănător cu botul unui delfin, gura mare, buza de jos prelungindu-se până la gât.

Creatura scotea sunete asemănătoare cu ale delfinului. Omul amfibie a fost numit Runan șah, comandantul mărilor, pentru că atunci când apare este însoțit de bancuri de pești.

ALTE APARIȚII

Apariții similare au fost semnalate și în apropierea satelor pescărești din Azerbaidjan. Despre astfel de creaturi a vorbit și oceanograful Jacques Mayol care în timpul unor scufundări din Oceanul Pacific, de lângă Peru, a observat astfel de creaturi.

Mayol este primul om care în anul 1970, a reușit să coboare la adâncimea de 100 de metri fără echipament. În timpul scufundărilor, el utilizează la maximum capacitatea sa pulmonară. Bătăile inimii lui ajung la 27 pe minut, față de 60 cât este normal. Această capacitate o au numai delfinul, balena și foca. Mayol consideră că primatele subacvatice sunt strămoșii sirenelor, oamenilor amfibie și rusalcelor.

FIINȚE UMANOIDE CARE AU EVOLUAT ÎN MEDIUL ACVATIC?

Dmitri Madinovski este un renumit criptozoolog rus și consideră că rusalcele sunt ființe umanoide care au evoluat în mediul acvatic, paralel cu omul. Madinovski este convins că aceste creaturi au capacități extrasenzoriale care pot influența psihicul uman sau chiar pot produce moartea.

În vara anului 2008, doi copii care stătuseră pe malul râului Ural au fost aduși la spitalul din Orsk. Unul prezenta semne de epilepsie, iar celălalt amuțise complet.

Mai mulți copii din orașul Orsk se aflau pe malul râului când au observat ieșind din apă o creatură cu aspect umanoid și de o frumusețe rară. După ce au privit-o mai multe minute, unul dintre copii s-a prăbușit la pământ, zvârcolindu-se convulsiv. Celălalt copil nu a putut vorbi câteva ore.

Sesizând pericolul, unul dintre copii a aruncat cu o piatră înspre creatură care după ce a scos un urlet a dispărut în adâncul apei.

Sursa: efemeride.ro