Miting anti-Oprescu, la Bucureşti. PDL-işti acuză risipa din banul public

PDL Bucureşti a organizat un miting joi în faţa Primăriei Capitalei pentru a semnala "risipa din banul public" din proiectul de buget al municipalităţii care va fi dezbătut în şedinţa CGMB.

27 feb. 2014, 13:30
Miting anti-Oprescu, la Bucureşti. PDL-işti acuză risipa din banul public

Per total e un buget construit nu pentru bucureşteni, ci pentru Oprescu şi clientela politică. Este vorba despre un buget care face risipă de banul public, lucru constatat şi de raportul Curţii de Conturi ce arată o pagubă de peste 400 de milioane de euro din bugetul Capitalei„, a declarat purtătorul de cuvânt al PDL Bucureşti, Mihai Atănăsoaei, la mitingul organizat joi, de PDL.

Potrivit acestuia, problemele nerezolvate rămân aceleaşi ca întotdeauna – câinii fără stăpân şi RATB. „E important ca bucureştenii să ştie că din cauza subfinanţării RATB-ului toată iarna autobuzele au circulat cu cauciucuri de vară. RADET-ul e subfinanţat, motiv pentru care am văzut anul acesta facturi la căldură mai mari ca niciodată. Problemele reale ale Capitalei rămân nerezolvate în timp ce sedii de lux se închiriază pe milioane de euro fără ca municipalitatea să fie proprietară şi în timp ce oameni sunt omorâţi pe străzi de câini fără stăpân„, a adăugat Atănăsoaiei.

La rândul său, liderul grupului consilierilor PDL din CGMB, Silviu Văduva, a susţinut că Primăria ar trebui să investească în RADET, RATB, infrastructura oraşului şi pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari din Capitală.

Citeşte şi Pensionarii din Bucureşti nu vor mai călători în RATB cu legitimaţia şi talonul de pensie

Întrebat dacă având în vedere că USL nu mai există se gândeşte să-i atragă şi pe membrii CGMB liberali alături de aceia ai PDL astfel încât să nu voteze bugetul în forma actuală, Văduva a răspuns că mitingul are şi acest rol.

„Consilierii fostului USL, că sunt de la PSD sau de la PNL, trebuie să înţeleagă că nu pot gira în continuare devalizarea banilor publici pe care Oprescu o practică de şase ani încoace. Am arătat aceasta de fiecare dată, banii se duc doar către firmele de casă şi clienţii politici. Restul colegilor din Consiliul General, indiferent de partidul din care fac parte, trebuie să înţeleagă că nu pot să-i gireze lui Sorin Oprescu acest jaf continuu al banului public, pentru că se fac complici şi la raportul Curţii de Conturi care arată clar o devalizare de peste 420 de milioane de euro”, a afirmat Văduva, citat de Agerpres.

Participanţii la protest au avut pancarte cu mesaje precum: „Fără lege nu e pâine„, „În Capitala lui Oprescu te omoară maidanezu„, „Salvaţi Bucureştiul! Nu-i mai daţi bani lui Oprescu” şi au scandat printre altele: „Jos, jos, jos primarul mincinos!„.

Citeşte şi Oprescu vrea să construiască, până în 2016, câte o sală polivalentă în fiecare sector