Moment dificil pentru Usain Bolt. A înapoiat una dintre medaliile de aur cucerite la Jocurile Olimpice

"Regulile sunt reguli", a declarat sprinterul jamaican Usain Bolt, despre înapoierea medaliei olimpice de aur obținută cu ștafeta de 4x100 m la Beijing în 2008, după controlul pozitiv al unui coechipier, estimând că aura sa nu a avut de suferit.

28 ian. 2017, 10:25
Moment dificil pentru Usain Bolt. A înapoiat una dintre medaliile de aur cucerite la Jocurile Olimpice

Sunt dezamăgit că pierd o medalie, însă asta nu-mi va lua nimic din ce am făcut în lunga mea carieră, deoarece eu am câștigat competițiile mele individuale și asta este tot ce contează„, a declarat deținătorul recordurilor mondiale la 100 și 200 m și care are acum opt medalii olimpice de aur câștigate la Beijing 2008, Londra 2012 și Rio 2016, unde, pe pistă, el a reușit de fiecare dată tripla 100 m-200 m-4×100 m.

Nu sunt complet satisfăcut de situație, însă regulile sunt reguli„, a adăugat el cu ocazia inaugurării unei săli de sport școlar la Santa Cruz în Jamaica, afirmând că a returnat deja medalia de aur respectivă, la fel ca și coechipierii săi Nesta Carter, cel găsit dopat, Asasa Powell și Michael Frater.

Citeşte şi ŞOC în SPORT. Usain Bolt pierde un AUR OLIMPIC din cauza DOPAJULUI

Miercuri, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a aplicat o sancțiune așteptată după controlul pozitiv a lui Carter la un stimulent, stabilit în urma unui amplu program de reanalizări de eșantioane lansat de CIO în ultimele luni și anunțat în iunie 2016.

Ce pot face acum? Eu am făcut tot ce am vrut în sport, am lăsat o adevărată marcă în sport, am reușit foarte multe lucruri, deci, din punctul meu de vedere, nu mă pot plânge„, a comentat Bolt.

El a asigurat că nu are nimic cu Nesta Carter, chiar dacă totul i se datorează lui. „Știu că trebuie să fie foarte greu pentru el (…) Este dur, unele lucruri ți se întâmplă în viață din motive pe care nimeni nu le știe. Sper că nu va fi foarte afectat„, a declarat Bolt despre Carter. Pe de altă parte, Usain Bolt a precizat că obiectivul său este să rămână concentrat asupra pregătirii pe care o va face în lunile care vin. „Este ultimul meu sezon și vreau să pornesc cu o notă victorioasă„, a mai spus atletul.