Momente dramatice, copil salvat din mijlocul viiturii. Un poliţist s-a aruncat în apă: Era speriat şi striga după ajutor

Gest impresionant al unui poliţist din Vâlcea. Agentul s-a aruncat într-o viitură adâncă de peste un metru ca să salveze un copil blocat într-o casă aflată în mijlocul apelor. Tânărul a spart geamul locuinţei ca să îl scoată pe băiat afară.

10 mai 2016, 09:32
Momente dramatice, copil salvat din mijlocul viiturii. Un poliţist s-a aruncat în apă: Era speriat şi striga după ajutor

Ploaia torenţială de luni a făcut prăpăd în judeţul Vâlcea, mai ales ca la un moment dat a căzut şi grindină. Deşi încă nu există o evaluare a pagubelor făcută de autorităţi, imagini dramatice au fost surprinse în localitatea Budești, judeţul Vâlcea. Acolo un pârâu a ieşit din matcă şi a inundat mai multe gospodării. De urgenţă, la faţa locului, au sosit mai mai multe echipaje de intervenţie.

Potrivit România TV, doi bătrâni şi un copil au rămaşi blocaţi într-o casă. Un poliţist, chiar în momentul viiturii, a sărit în apă, a spart geamul casei şi reuşit să-l tragă afară pe băieţelul de 11 ani.

„Am fost solicitaţi de către colegii de la postul de poliţie Budeşti pentru a-i sprijini având loc o viitură puternică în localitatea respectivă. La faţa locului am auzit mai multe strigăte de ajutor. Cineva mi-a spus că într-o gospodărie au rămas blocaţi doi bătrâni şi un copil minor.  Am traversat curtea prin apă şi am găsit copilul într-o încăpere. Am reuşit să trag copilul pe fereastră. Era speriat şi striga după ajutor„, a povestit Marian Ciucu, agent poliţia Milcoiu, Vâlcea.

Drumul Naţional 7 a fost inundat, iar maşinile practic au înotat prin apă din cauza căderilor masive de precipitaţii, iar autorităţile au decis să blocheze traficul pe DN 7.