MONICA MACOVEI insistă: Este firesc că doresc să candidez. Suntem într-o nouă realitate

Monica Macovei insistă să ceară să fie inclusă în sondajele pentru desemnarea candidatului dreptei la alegerile prezidenţiale, deşi liderul PDL, Vasile Blaga, a anunţat că acest lucru nu este posibil.

23 iul. 2014, 11:25
MONICA MACOVEI insistă: Este firesc că doresc să candidez. Suntem într-o nouă realitate

Am fost întrebată și am răspuns aseară că solicit să fiu inclusă în procesul de selecție al noii construcții de dreapta, fiindcă suntem într-o nouă realitate, este firesc că doresc să candidez. Doresc să fiu inclusă în acest proces de selecție, asta este primul pas”, a scris, miercuri, pe Facebook Monica Macovei, reluând astfel declaraţiile date în urmă cu două zile la un post de televiziune.

Europarlamentarul PDL reia în noua postare ideea că vrea să adauge motive, „dacă n-au fost suficiente” cele pe care le-a oferit deja în scris.

Dialog halucinant între Macovei şi Flutur, la TV. Secretarul general al PDL: „Subiectul candidaturii e închis”

Vorbim acum despre un nou partid, despre o noua alianță, despre o nouă realitate, și insist pe cuvântul „nou”. Toate acestea cer un proces deschis. Aceasta este o noua luptă și trebuie un nou general. Prin urmare, toate referirile la decizii trecute nu mai au rost. Repet, este o noua luptă și trebuie un nou general”, susţine Macovei.

EMIL BOC, despre candidatura Monicăi Macovei: Procedural nu se mai poate face nimic

Monica Macovei a declarat, luni, că i-a cerut preşedintelui PDL, Vasile Blaga, să o includă în evaluarea internă pentru selectarea candidatului la prezidenţiale, dar liderul democrat-liberalilor „a avut o altă opinie”.

Vasile Blaga A REFUZAT-O pe Monica Macovei: A avut o altă opinie. Îmi menţin cererea să fiu inclusă în sondaje
 
Vasile Blaga a declarat, luni, că solicitarea Monicăi Macovei de a fi inclusă în sondajele de opinie pentru desemnarea candidatului dreptei la prezidenţiale nu poate fi luată în calcul, pentru că PDL şi-a stabilit prezidenţiabilul „în cel mai democratic mod cu putinţă”. „Aici nu e pe toane, e pe regulamente”, i-a transmis Blaga lui Macovei.