Vasile Blaga A REFUZAT-O pe Monica Macovei: A avut o altă opinie. Îmi menţin cererea să fiu inclusă în sondaje

Monica Macovei a declarat, luni, că i-a cerut preşedintelui PDL, Vasile Blaga, să o includă în evaluarea internă pentru selectarea candidatului la prezidenţiale, dar liderul democrat-liberalilor "a avut o altă opinie".

21 iul. 2014, 08:55
Vasile Blaga A REFUZAT-O pe Monica Macovei: A avut o altă opinie. Îmi menţin cererea să fiu inclusă în sondaje

Monica Macovei a spus că va continua să adreseze conducerii PDL această solicitare şi a refuzat să spună dacă va candida ca independent la prezidenţiale dacă nu va fi inclusă în procesul de selecţie.

„Eu îmi mențin solicitarea și mă adresez acestei construcții de dreapta pentru că mi se pare firesc să fie mai mulți candidați evaluați și cel mai bun să intre în această cursă pentru că scopul este să-l batem pe Ponta și PSD-ul. Dacă vrei să-l ai pe cel mai bun, este firesc să ai și să evaluezi mai mulți candidați”, a spus Macovei la B1 TV.

Macovei a explicat că actualitatea politică cere ca dreapta unită să evalueze mai mulți oameni pentru a-l găsi pe cel mai bun.

CITEŞTE ŞI MONICA MACOVEI, alegeri prezidenţiale. Europarlamentarul PDL vrea să intre în cursa pentru COTROCENI

Acum este o nouă realitate politică decât în momentul în care s-au făcut alegeri interne în partid. Acum se face o construcție de dreapta și se reevaluează toți candidații partidelor, inclusiv domnul Predoiu, domnul Iohannis, domnul Antonescu sau cine mai este candidat de la PNL sau din alte partide. Deci vorbim despre o cu totul altă realitate, iar eu mă adresez acestei noi construcții de dreapta care a anunțat că face un proces de selecție a candidatului pentru alegerile prezidențiale și cer să fiu inclusă în acest proces de selecție„, a precizat europarlamentarul PDL.

Monica Macovei şi-a anunţat duminică intenţia de a intra în cursa internă PDL – PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, solicitând să fie inclusă în „procesul de selecție a candidaţilor dreptei pentru prezidenţiale”.

CITEŞTE ŞI Cristian Preda: E mai probabil să avem mai mulți CANDIDAŢI REBELI decât un candidat-vedetă