MORŢI IRONICE: Inventatori UCIŞI de propriile invenţii GALERIE FOTO

Viaţa unui inventator nu este una uşoară. În primul rând trebuie să vină cu o idee bună, care să rezolve o problemă într-un mod la care nimeni nu s-a gândit înainte, și trebuie să treacă invenţia de la teorie la realitate. Dar invenția este o amantă capricioasă și periculoasă pentru mulți. Lucrurile nu merg bine, invențiile se rup sau nu funcționează cum trebuie, și, uneori, inventatorii sunt uciși de ideile pe care chiar ei le-au adus la viață.

RomaniaTV.net
10 nov. 2013, 07:02

Sieur Freminet: Dispozitiv de reîmprospătare a aerului (1772)

inventii

În 1772, francezul Sieur Freminet a încercat să inventeze un dispozitiv de reîmprospătare a aerului pentru scuba diving, care recicla aerul expirat din interiorul tubului. Acesta a fost primul aparat de aer autonom. Din păcate, invenția lui Freminet a fost una prost realizată, iar inventatorul a murit din cauza lipsei de oxigen după ce a stat în propriul său dispozitiv timp de douăzeci de minute.

Karel Soucek: Butoi de amortizare a șocurilor (1985)

inventii

Karel Soucek a fost un cascador profesionist canadian, faimos pentru inventarea „capsulei” cu care se arunca de pe Cascada Niagara. Cu această ocazie, el a supraviețuit, deși a suferit unele leziuni.

VEZI SI Cele mai trăsnite invenţii asiatice: de la carcasa de iPhone comestibilă, la lenjeria cu vagin FOTO

Pe 19 ianuarie 1985, Soucek a convins o companie să-i finanţeze „căderea” de pe Astrodomul Houston din Texas. O cascadă artificială a fost creată în partea de sus a structurii înalte de 54 de metri, cu o groapă adâncă în partea de jos. Cu toate acestea, în loc să aterizeze în centrul rezervorului de apă, Karel Soucek a aterizat pe margine. Capsula s-a rupt în două la impact, iar Soucek a fost rănit grav şi a murit a doua zi.

Aurel Vlaicu: Avionul Vlaicu II (1913)

inventii

Pe 13 septembrie 1913, Aurel Vlaicu, celebrul inginer român, inventator, constructor şi pilot de avioane, a murit lângă Câmpina în timp ce încerca să fie prima persoană care traversa Munții Carpați, în propriul său avion, pe care l-a numit Vlaicu II.

În 1912 Vlaicu a câștigat cinci premii memorabile (1 premiu I si 4 premii II) la mitingul aerian de la Aspern, Austria. Concursul a reunit între 23 și 30 iunie 1912 42 piloți din 7 țări, dintre care 17 din Austro-Ungaria, 7 germani, 12 francezi printre care si Roland Garros, cel mai renumit pilot al vremii, un rus, un belgian, un persan și românul Vlaicu.

Michael Dacre : Taxiul Zburător (2009)

inventii

La 16 august 2009, Michael Dacre, în vârstă de 53 de ani, pionier al aviației britanice și director general al companiei britanice Avcen Ltd., a efecturat primul zbor cu „Taxiul Zburător”. Cu toate acestea, atunci când se afla la 241 kilometri nord de capitala malaeziană Kuala Lumpur, aeronava s-a prăbusit, iar explozia i-a fost fatală lui Dacre.

VEZI ŞI Absurde, bizare şi inutile. Cele mai ciudate invenţii GALERIE FOTO

James W. Heselden: Segway (2010)

inventii

Nu este chiar inventatorul dispozitivului, dar moartea sa este cu siguranţă o întorsătură ciudată a sorţii. James W. Heselden preluase recent responsabilitatea pentru compania Segway, în septembrie 2010, când a avut loc nefericitul eveniment (Segway este acel dispozitiv pe două roți, folosit cu succes de către polițiștii din mall-urile din Occident). În timpul unei plimbări pe Segway, Heselden a condus dispozitivul peste stânci, în apropierea casei sale din Anglia.

Franz Reichelt: Costum paraşută (1912)

inventii

Franz Reichelt, un croitor francez, era obsedat ideea de a crea un costum paraşută pentru aviatorii care ar putea fi în pericol. El s-a poreclit singur „Croitorul Zburător” și a aranjat să facă un test cu invenția sa din vârful Turnului Eiffel, pe 4 februarie 1912, promițând să folosească un manechin de test. El s-a hotărât, însă, să se folosească pe el însuşi drept manechin și spectatorii îngroziți au privit cum a îmbrăcat costumul, a sărit de pe turn şi s-a păbuşit pe caldarâm. Moartea sa a fost filmată.