Mozilla Firefox: Trucul care permite încărcarea MAI RAPIDĂ a site-urilor

Mozilla Firefox va introduce o schimbare care le va face viaţa mai uşoară tuturor utilizatorilor. Browserul web se va încărca mult mai uşor de-acum înainte datorită unui truc care micşorează mărimea imaginilor de pe site-uri.

RomaniaTV.net
06 mart. 2014, 08:01
Mozilla Firefox: Trucul care permite încărcarea MAI RAPIDĂ a site-urilor

Dacă ai încercat vreodată să încarci un site plin de imagini, atunci ştii probabil cât de mult durează şi cât de frustrant poate fi procesul, mai ales dacă nu ai o conexiune de internet foarte stabilă.

Din fericire, Mozilla a rezolvat parţial această problemă printr-un truc de programare, relatează engadget.com. Potrivit site-ului de profil, Firefox a anunţat lansarea unui proiect numit mozjpeg, care va micşora fişierele de tip JPEG. Astfel, va fi posibilă încărcarea site-urilor într-un timp mai scurt, fără ca imaginile să piardă în calitate. Programul mozjpeg a reuşit în teste să micşoreze imaginile de tip JPEG cu aproximativ 10%, iar pe cele PNG cu de la 2 până la 6%.

Mozilla revoluţionează piaţa smartphone cu un gadget de doar 25 de dolari. Vezi ce ştie să facă

Mozilla a ales să găsească o astfel de soluţie în loc să lucreze la o alternativă la fişierele de tip JPEG din cauza marii răspândiri a acestui format. Lansarea unui alt format foto ar însemna ani de zile de probleme de compatibilitate cu browserul, explică engadget.com.

REVOLUŢIONAR: Microsoft a creat browserul 3D FOTO