NASA anunţă o descoperire epocală. O cometă lasă în urmă alcool şi zahăr

Cometa Lovejoy, descoperită în august 2014 de astronomul amator Terry Lovejoy, are o particularitate aparte, ea lăsând în urmă alcool şi zahăr în timp ce traversează sistemul solar.

29 oct. 2015, 18:21
NASA anunţă o descoperire epocală. O cometă lasă în urmă alcool şi zahăr

NASA a făcut o descoperire care ar putea explica într-o oarecare măsură apariţia vieţii pe pământ. O cometă descoperită în august 2014 lasă în urma sa alcool şi zahăr şi deşi informaţia îi face pe mulţi să zâmbească ea se adaugă dovezilor potrivit cărora cometele ar fi putut fi o sursă de complexe moleculele organice, necesare pentru apariţia vieţii pe Terra.

Citeşte şi Spectacol muzical în Cosmos: A fost descoperită COMETA care CÂNTĂ

Am constatat că Lovejoy a eliberat atât de mult alcool, în fiecare secundă, comparabil cu cel existent în 500 de sticle de vin„, spune Nicolas Biver, de la Observatorul Astronomic din Paris. Echipa de cercetători a descoperit 21 de molecule organice diferite în gazele cometei, inclusiv alcool etilic şi glycolaldehyde, un zahar simplu.

Potrivit Forbes, descoperirea sprijină teoria potrivit căreia cometele au jucat un rol important în apariţia vieţii pe Pământ. Una dintre teorii susţine că viaţa pe planeta noastră a început cu molecule aduse de mici corpuri cereşti.