NATO acuză: Rusia nu face decât să prelungească războiul din Siria

Sprijinul acordat de Rusia președintelui Siriei, Bashar al-Assad, nu face decât să prelungească războiul din această țară, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, adresându-se Adunării Parlamentare a NATO, care are loc la Stavanger, în Norvegia

12 oct. 2015, 13:46
NATO acuză: Rusia nu face decât să prelungească războiul din Siria

Rusia ar trebui să joace un rol constructiv în lupta împotriva Statului Islamic. A sprijini regimul lui Al-Assad nu este constructiv. Acest lucru nu face decât să prelungească războiul în Siria„, a subliniat secretarul general.

Nu există planuri pentru NATO ca alianță să meargă în Siria„, a indicat oficialul Alianței Nord-Atlantice.

Citeşte şi Avioanele britanice au voie să lovească aeronavele ruseşti din Siria. Rusia cere explicaţii

În ce privește problema eventualei mențineri de trupe în Afganistan, Jens Stoltenberg a declarat că aliații din cadrul NATO continuă discuțiile despre o retragere planificată până la sfârșitul lui 2016, menționând însă că nu va fi vorba despre o retragere totală. „NATO nu va pleca din Afganistan, NATO va rămâne în Afganistan. Ceea ce discutăm este în ce mod îi vom sprijini pe afgani„, a afirmat secretarul general.

Chiar dacă misiunea de sprijin se va încheia la sfârșitul lui 2016, nu vom pleca din Afganistan. Ideea principală este că vom continua să acordăm sprijin într-un fel sau altul„, a adăugat el.