Rusia îl susţine pe Bashar al-Assad până la capăt. A anunţat cât vor dura atacurile în Siria

Armata rusă va continua atacurile aeriene în Siria pe întreaga durată a ofensivei forţelor loiale preşedintelui Bashar al-Assad, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

09 oct. 2015, 12:29
Rusia îl susţine pe Bashar al-Assad până la capăt. A anunţat cât vor dura atacurile în Siria

Această operațiune are ca scop de a oferi sprijin forțelor guvernamentale siriene. Ea va continua pe tot parcursul ofensivei forţelor siriene„, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin.

Armata siriană a lansat o ofensivă majoră cu sprijinul Hezbollahului libanez și al aviației ruse pentru a prelua controlul asupra teritoriilor cucerite în ultimele luni de grupările rebele și organizația Statul Islamic (SI).

Citeşte şi Armata ÎNTUNECATĂ a lui Putin: Oamenii care ucid şi şterg urmele criminale GALERIE FOTO VIDEO

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că loviturile aviației ruse în Siria merită o foarte bună apreciere, în timp ce ministrul său al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat o intensificare a operațiunilor aeriene, care vor fi „sincronizate cu operațiunile terestre” ale forțelor guvernamentale siriene.

Citeşte şi Patru rachete ruseşti cu ţintă Siria ar fi căzut în Iran. Rusia dezminte

Rusia, aliat fidel al regimului de la Damasc, afirmă că avioanele sale nu vizează decât pozițiile Statului Islamic și ale teroriștilor, dar Turcia și aliații săi occidentali acuză Moscova că și-a concentrat atacurile asupra forțelor siriene moderate.

SUA se află, la rândul lor, la conducerea unei coaliții formate din 60 de ţări, care desfășoară de un an lovituri aeriene zilnice împotriva Statului Islamic în Siria şi în Irakul vecin, dar nu a reușit să învingă gruparea jihadistă.