Navă cu peste 60 de migranţi la bord, depistată în Marea Neagră şi adusă în Portul Constanţa UPDATE

O navă de agrement din Turcia la bordul căreia se aflau peste 60 de migranţi a fost interceptată de poliţiştii de frontieră marţi dimineaţă în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre, urmând să ajungă în Portul Constanţa, unde va avea loc trierea şi identificarea refugiaţilor.

28 nov. 2017, 06:07
Navă cu peste 60 de migranţi la bord, depistată în Marea Neagră şi adusă în Portul Constanţa UPDATE

UPDATE: Autorităţile au stabilit că la bordul navei cu migranţi ajunsă marţi dimineaţa în Portul Constanţa se aflau 66 de persoane, dintre care 31 de bărbaţi, 24 de copii şi 11 femei, acestea spunând că sunt din Irak, Afganistan şi Pakistan, şi intenţionau să intre ilegal în ţara noastră.

„Pescadorul a fost adus în siguranţă în port, în condiţii de vreme nefavorabilă, iar persoanele au fost debarcate. După evaluarea preliminară a stării de sănătate a acestora şi acordarea de asistenţă medicală de specialitate, s-au derulat procedurile specifice în astfel de situaţii, constând în activităţi de triere şi identificare a celor în cauză”, a anunţat Garda de Coastă, printr-un comunicat.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, nava de agrement din Turcia a fost depistată marţi dimineaţă, în apropierea ţărmului românesc, la aproximativ 35 de kilometri de ţărm, în zona localităţii Eforie şi este adusă în Portul Constanţa.

Nava a anunţat că la bord se află 61 de persoane. După ce ambarcaţiunea va sosi în dana de pasageri a Portului Constanţa, va avea loc operaţiunea de triere şi de identificare a migranţilor.

Citeşte şi Ambarcaţiune scufundată în Marea Mediterană: Cel puţin 25 de migranţi au murit