ICE BUCKET CHALLENGE. Pericolul EXTREM din spatele unui act CARITABIL. Vezi cum te poate UCIDE

Campania Ice Bucket Challenge care a ajuns şi la români, fiind promovată de vedete şi care vizează strângerea de fonuri pentru cei afectaţi de un sindrom neurovegetativ grav, îi poate pune în pericol de moarte pe cei care acceptă provocarea. Un specialist explică cum este posibil acest lucru.

21 aug. 2014, 19:13
ICE BUCKET CHALLENGE. Pericolul EXTREM din spatele unui act CARITABIL. Vezi cum te poate UCIDE

„Udarea capului cu apă foarte rece poate fi fatală”, explică un medic neozeelandez, Doctorul Stephen Wealthall, care a studiat expunerea bruscă a capului la apă rece.  El este de părere că oamenii care participă la „Ice Bucket Challenge” se expun în mod inutil la anumite riscuri.

Citeşte şi Campania Ice Bucket Challenge: BOUREANU o provoacă pe UDREA la un duş cu gheaţă VIDEO

„Aruncarea cu apă rece pe neaşteptate pe cap este un pericol extrem. Există posibilitatea ca unii oameni să moară, chiar dacă nu imediat. În cele mai multe cazuri, respiraţia revine la normal după ce capul nu mai este acoperit de apă rece. Dar există şi posibilitatea să se producă reflexul de scufundare, de protejare a căilor respiratorii şi închidere a larigelui şi încetinirea ritmului cardiac„, a explicat Wealthall.

De asemenea, persoanele cu afecţiuni cardiace sunt mult mai vulnerabile la un „atac” cu apă îngheţată, ele riscând să facă un atac de cord şi să moară.