Negocieri cu iz de şantaj la Palatul Victoia. Bădălau i-ar fi cerut lui Tudose să îl pună ministru al Transporturilor pe finul său

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a făcut drumuri între biroul premierului Tudose şi biroul şefului PSD, Liviu Dragnea. Surse politice spun că Bădălău încearcă să-i impună premierului Tudose să-l numească pe finul său, Marian Mina de la PSD Giurgiu, ministru al Transporturilor. Apropierea lui Bădălău de Mihai Tudose, pe care n-a vrut să-l voteze în urmă cu patru luni, ridică semne de întrebare, transmite România TV.

10 oct. 2017, 17:34
Negocieri cu iz de şantaj la Palatul Victoia. Bădălau i-ar fi cerut lui Tudose să îl pună ministru al Transporturilor pe finul său

Sunt negocieri intense in primul rand in PSD pentru schimbarile din guvern, pentru ca e nevoie de un vot in Comitetul Executiv National pentru ca remanierile cerute de premierul Mihai Tudose sa fie facute.

Surse politice spun ca premirul isi doreste cel putin patru remanieri, iar pretextul ar fi problemele de imagine ale ministrilor pe care ii vrea afara. Primii pe lista sunt cei vizati de DNA, insa, lista e mai mare si cuprinde ministri cheie. Surse politice sustin ca Niculae Badalau, numarul doi din PSD, i-ar fi cerut lui Mihai Tudose sa il puna ministru al Transporturilor pe finul sau – Marian Mina, de la PSD Giurgiu. Sursele România TV spun ca in schimbul acestei functii Badalau i-ar fi promis premierului sustinere la CeX pentru toate remanierile pe care le vrea.

Citeşte şi: Premierul Tudose, după şedinţa PSD: Am stabilit cine sunt remaniabilii. Numele le vom anunţa joi, după CEx

De mentionat este ca, desi recent presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a declarat in fata presei ca Mihai Tudose este unul dntre cei mai buni premieri, in urma cu 4 luni, cand Liviu Dragnea l-a propus pe Tudose in locul lui Grindeanu in sedinta PSD, acelasi Badalau a votat impotrivă, spunand ca se indoieste de anvergura lui Mihai Tudose pentru a conduce un Guvern.

Poate este important de menţionat ca daca, cel putin la nivel de afirmatii publice, la baza acestei remanieri stau problemele de imagine ale ministrilor sau problemele penale, si Nicolae Badalau a trecut pe la DNA de curand pentru a fi audiat inr-un dosar de coruptie.

Marin Anton, membru PNL, a declarat la România TV că singura calitate a lui Marian Mina este aceea ca este finul lui Badalau, omul numarul doi din PSD.

Marian Mina a dezminţit speculaţiile privind portofoliul de la Transporturi: „Aveti informatiile gresite. Nu a existat nici cea mai mica discutie sa preiau acel minister. Nu voi pleca de la Giurgiu. Va asigur ca nu a vorbit Badalau subiectul Mina cu premierul Tudose”.

De asemenea, şi Niculae Bădălău a negat informaţiile pe surse. „Pana in acest moment nu s-a discutat absolut nicio remaniere. Evaluarea ministrilor se face joi in CeX. Sub nicio forma Marian Mina nu va avea un portofoliu in noul guvern”, a precizat preşedintele executiv al PSD.