Negocieri la Ministerul Muncii pe LEGEA SALARIZĂRII. Ce decizie s-a luat

Sindicaliştii Cartel Alfa s-au întâlnit miercuri cu ministrul Muncii Rovana Plumb pentru a purta negocieri privind legea salarizării şi modificarea Legii dialogului social.

21 oct. 2015, 12:23
Negocieri la Ministerul Muncii pe LEGEA SALARIZĂRII. Ce decizie s-a luat

În urma începerii pichetării la Ministerul Muncii am avut o întâlnire cu doamna ministru legată de micile revendicări care erau legate de modificarea Legii 62/2011. A rămas că sub patronajul domniei sale va face o întâlnire cu toate confederatiile patronale si sindicale reprezentative in care să se inceapa discutarea minimului de negocieri care să ducă la refuncţionabilitatea contractelor colective.

Legat de legea salarizării, a rămas că săptămâna viitoare să fie ultima rundă de discuţii cu sindicatele implicate în diferitele sectoare, cu confederaţia şi supus dezbaterii publice proiectul de act normativ legat de salarizare cu posibilitatea ca de la 1 decembrie să devină operaţional. Ministerul Muncii finalizează de-a lungul acestei săptămâni ultimele capitole în negociere cu FMI. Avem promisiunea că se va discuta o formă mult mai avansată cu partenerii sociali, după care va fi supusă dezbaterii publice generale, a declarat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la România TV.

Confederaţia Naţională Sindicală (CNS) „Cartel Alfa” a reluat, marţi, protestele la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, unde zeci de sindicalişti au participat la un pichet de două ore.

VEZI ŞI Preşedintele Cartel Alfa: În România nu mai există contracte colective de muncă unice la nivel naţional

Preşedintele CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat că astfel de acţiuni de protest vor fi organizate zilnic, timp de o lună, iar, dacă revendicările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate până la sfârşitul anului, protestele ar putea fi reluate, sub o altă formă, de la începutul anului viitor.

CNS „Cartel Alfa” acuză Guvernul de lipsă de interes faţă de problemele lucrătorilor, pentru că, deşi s-a angajat că va modifica Legea dialogului social, nu a făcut niciun demers.