Nicolae Ioţcu, fostul preşedinte al CJ Arad, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Arad, acuzat de DNA de trafic de influenţă în legătură cu achiziţia unor echipamente medicale pentru Spitalul Judeţean, a fost condamnat de Tribunalul Timiş, marţi, la patru ani de închisoare cu executare. Ceilalţi doi inculpaţi din acelaşi dosar au primit pedepse cu suspendare, sentinţa putând fi atacată cu apel.

RomaniaTV.net
21 mart. 2017, 10:22
Nicolae Ioţcu, fostul preşedinte al CJ Arad, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Nicolae Ioțcu, fostul președinte al Consiliului Județean Arad, a fost condamnat de Tribunalul Timiş la patru ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost dată astăzi de către justiţia din Timiş. în dosarul în care DNA l-a trimis în judecată pe fostul președinte al Consiliului Județean Arad, după ce a fost prins în flagrant, pe 24 iulie 2015, primind 10.000 de euro, după ce anterior a primit alți 35.000 de lei pentru a facilita derularea unor proiecte la Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Arad. 

Ioțcu a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și condamnat, ca atare, astăzi, de Tribunalul Timiş la patru ani de închisoare. În plus, instanţa a dispus, se pare, confiscarea sumelor 35.000 de lei și 10.000 de euro. Ceilalţi inculpaţi din dosar au fost şi ei, la rândul lor, condamnaţi, însă cu suspendarea pedepsei: Adrian Nedelciu – doi ani cu suspendare sub supraveghere, iar Alin Mircea Pătrașcu – un an, nouă luni și zece zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere.