Nicolae Robu (PNL) susţine modificări la statutul PNL. Candidaţii să fie stabiliţi fără imixtiuni de la centru

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, susține cinci propuneri de modificare a statutului PNL, "pentru o mai bună funcționalizare și un mai mare grad de democratizare a partidului", între care se numără și cerința ca toți candidații din alegeri, pe listă sau în uninominale, "să fie stabiliți prin decizii exclusiv ale filialelor, fără imixtiunea forurilor naționale".

11 feb. 2017, 12:15
Nicolae Robu (PNL) susţine modificări la statutul PNL. Candidaţii să fie stabiliţi fără imixtiuni de la centru

„La ședința conducerii naționale a PNL cu președinții de filială am susținut următoarele propuneri de modificare a statutului PNL, propuneri agreate, consensual, de Biroul Politic Județean Timiș al PNL și de participanții la Cercul Liberal de Discuții Timiș, ediția I (din 9 februarie 2017) și constituite, în consecință, în solicitări oficiale ale filialei Timiș a PNL către conducerea națională a partidului, în atenția Comisiei de Statut”, arată Nicolae Robu, sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Alina Gorghiu: Nu am nicio intenţie de candidatură la congresul PNL, care cel mai probabil va avea loc în iunie

Prima modificare ar fi ca Birourile Politic Local (BPL), Județean (BPJ) și Național (BPN) să fie mai suple, formate dintr-un număr mai mic de membri, de exemplu din maximum 40 de persoane.

O altă modificare vizează Colegiile Directoare Executive, care ”să se desființeze, rămânând ca foruri superioare ierarhic în raport cu birourile permanente doar Consiliile de Coordonare”.

Cea de-a treia propunere susține ca ”BPL și BPJ să se constituie prin alegeri directe, universale, la nivelul organizației locale, respectiv a filialei”.

Nicolae Robu mai susține și ca președinții la nivelurile local, județean și național ”să se stabilească prin alegeri directe, universale, la nivelul respectiv, drept de vot având toți membrii cu cel puțin trei luni vechime în partid la data alegerilor”, cu cotizația la zi pe perioada de la fuziune până la finele lunii anterioare celei în care se desfășoară alegerile.

Ultima propunere se referă la candidații la alegeri, atât la cele pe listă, cât și la cele uninominale, care ”să fie stabiliți prin decizii exclusiv ale filialelor, fără imixtiunea forurilor naționale”, conchide Nicolae Robu.