Nicolas Sarkozy: Imigraţia nu este legată de terorism, dar ea complică lucrurile

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, în prezent liderul formațiunii de dreapta Uniunea pentru o Mișcare Populară (UMP), a apreciat după marșul împotriva terorismului, desfășurat duminică la Paris, că "imigrația nu este legată de terorism, dar ea complică lucrurile", consemnează agenția EFE.

12 ian. 2015, 16:05
Nicolas Sarkozy: Imigraţia nu este legată de terorism, dar ea complică lucrurile

Nicolas Sarkozy susţine că imigraţia nu este legată de terorism, dar ea complică lucrurile, potrivit Agerpres.

‘Nu aș zice că există o legătură între imigrație și ceea ce am văzut. Ar fi absurd și excesiv, dar situația se complică, întrucât, în mod natural, atunci când integrarea nu merge, ne confruntăm cu problema gestionării prezenței unui anumit număr de indivizi pe teritoriul nostru național’, a spus Sarkozy într-o declarație acordată postului RTL.

Președintele principalului partid francez de opoziție a insistat că dificultățile integrării îi pot determina pe unii indivizi să se asocieze unor grupuri închise, alături de care s-ar putea deda la acte de genul celor petrecute în Franța în ultimele zile.

CITEŞTE ŞI ATACURILE din Franţa, posibil preludiu la un val de atentate teroriste în Europa

În ce privește modul în care actualul președinte Francois Hollande a acționat după atacuri, Sarkozy a apreciat că acesta ‘a făcut ce trebuia să facă’. Totodată, fostul lider de la Elysee a cerut constituirea unei comisii care să investigheze cauzele acestor atacuri și să analizeze răspunsul dat de autorități.

De asemenea, Sarkozy a anunțat că în zilele următoare se va întâlni cu liderii religioși din Franța, pentru a analiza rolul pe care l-ar putea juca diferitele confesiuni în abordarea problemei extremismului, ‘inclusiv cu reprezentanții comunității musulmane, ce au partea lor de responsabilitate în unificare și calmarea tensiunilor’.

Cât despre marșul de duminică, ce a mobilizat 3,7 milioane de francezi care au ieșit în stradă pentru a spune ‘nu’ terorismului, Sarkozy a afirmat că a văzut ‘o țară care a făcut dintr-o dramă o oportunitate de a reacționa, de a-și arăta curajul și unitatea, o bună lecție de viață’.