CM 2018. Super-vulturii au zburat pe locul 2 în grupa lui Messi. Nigeria luptă direct cu Argentina pentru calificarea în optimi

CM 2018. Reprezentativa Nigeriei a învins, vineri, cu scorul de 2-0, selecţionata Islandei, într-un meci din etapa a doua a Grupei D de la Cupa Mondială, disputat pe Volgograd Arena.

22 iun. 2018, 11:08
CM 2018. Super-vulturii au zburat pe locul 2 în grupa lui Messi. Nigeria luptă direct cu Argentina pentru calificarea în optimi

CM 2018. Ambele goluri au fost marcate de Ahmed Musa, în minutele 49 şi 75.

În minutul 83, Sigurdsson a ratat un penalti acordat pentru un fault al lui Ebuehi la Finnbogason, după consultarea VAR.

Clasament grupa D:

1. Croaţia  2 2 0 0 5:0 6
2. Nigeria 2 1 0 1 2:2 3
3. Islanda 2 0 1 1 1:3 1
4. Argentina 2 0 1 1 1:4 1

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 88 Ocazie mare Islanda, Uzoho respinge şutul pe jos al lui Finnbogason!

Min. 83 Islanda ratează un penalty decis de VAR! Gylfi Sigurdsson a tras peste poartă! Rămâne 2-0 pentru Nigeria!

Min. 75 GOOOL Nigeria! Ahmed Musa îi ridiculizează pe fundaşii islandezi, îl driblează şi pe portar şu marchează nestingherit. 2-0 pentru Nigeria!

Min. 74 Bară Ahmed Musa! Portarul Holldorsson era bătut dar a fost salvat de transversală!

Min. 72 Ocazie mare a Nigeriei, în urma unui corner. Balogun reia cu capul puţin peste transversală.

Min. 66 Victor Moses şutează de la marginea careului, dar balonul zboară la câţiva centimetri peste bară.

Min. 57 Mare ocazie de 2-0 pentru Nigeria! Şutul lui Ndidi este deviat de un islandez. mingea se duce sub bară de unde este respinsă cu un reflex de Holldorsson!

Min. 49 GOOOL Nigeria. Contraatac pe dreapta purtat de Victor Moses, care centrează la marginea careului mic, iar preluarea lui Ahmed Musa este perfectă, cu exteriorul piciorului drept. Nigerianul marchează apoi impecabil, 1-0! 

Min.46 A început repriza secundă a meciului Nigeria-Islanda.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 45 Ocazie mare Islanda! Lovitură liberă de pe dreapta, centrare înaltă în careu, iar Finbogason reia cu şoldul puţin pe lângă bară.

Min. 34 Una din rarele acţiuni finalizate cu şut la poartă. Mingea ajunge cu noroc la Bjarnasson, care reia din vole, din 14 metri, dar balonul trece peste poartă.

Min. 23 Concluziile după prima jumătate a reprizei indică o uşoară superioritate a africanilor, care au şi o posesie superioară, 51%.

Min. 6 Acelaşi Gylfi Sigurdsson trage de la 18 metri, plasat, dar Uzoho reţine. A fost o pasă foarte bună a lui Finnbogason.

Min. 3 Lovitură liberă de la 25 de metri pentru Islanda, Gylfi Sigurdsson prinde poarta, dar şutul său e respins în corner de portarul Nigeriei!

Toate cele 5 victorii ale Nigeriei la Campionatele Mondiale au fost obţinute în faţa unor naţionale europene, cea mai recentă cu Bosnia-Herţegovina, la CM 2014. Aşadar, astăzi e o bună oportunitate pentru Super-Vulturi.

Min. 1 A început meciul de la Volgograd.

Echipele de start: 

Nigeria: Uzoho – Omeruo, Ekong, Balogun – Obi Mikel – Moses, Etebo, Ndidi, Idowu – Musa, Iheanacho
Rezerve: Ezenwa, Akpeyi – Echiejile, Ighalo, Shehu, Nwankwo, Obi, Onazi, Iwobi, Ogu, Awaziem, Ebuehi
Antrenor: Rohr Gernot

Islanda: Halldorsson – Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson, Magnusson – Gislason, Gunnarsson, G. Sigurdsson, Bjarnason – Bodvarsson, Finnbogason
Rezerve: Schram, Runarrson – Fridjonsson, Gudmundsson, Ingason, Eyjolfsson, O. Skulason, Hallfredsson, Traustason, A. Skulason
Antrenor: Hallgrimsson Heimir

Arbitru: Matt Conger (Noua Zeelandă)

Stadion: Volvograd Arena, Volvograd

Echipele probabile pentru meciul de pe Volgograd Arena (capacitate 43.713 locuri) 

Nigeria: Uzoho – Shehu, Troost-Ekong, Balogun, Idowu – Ndidi, Obi Mikel, Etebo – Moses, Ighalo, Iwobi. Selecţioner: Gernot Rohr. 
Islanda: Halldorsson – Saevarsson, Kari Arnason, R. Sigurdsson, Magnusson – Hallfredsson, Aron Gunnarsson – G. Sigurdsson, Bjarnason, Gislason – Finnbogason. Selecţioner: Heimir Hallgrimsson. 

Clasament Grupa D:

  • 1. Croația 6 puncte (5-0) 2 meciuri
  • 2. Islanda 1 punct (1-1) 
  • 3. Argentina 1 punct (1-4) 2 meciuri 
  • 4. Nigeria 0 puncte (0-2)

Program Grupa D:

16 iunie, ora 16:00 – Argentina – Islanda 1-1
16 iunie, ora 22:00 – Croatia – Nigeria 2-0
21 iunie, ora 21:00 – Argentina – Croatia 0-3

22 iunie, ora 18:00 – Nigeria – Islanda (Volgograd)
26 iunie, ora 21:00 – Islanda – Croatia (Rostov)
26 iunie, ora 21:00 – Nigeria – Argentina (Sankt Petersburg)

Nigeria nu a impresionat contra Croaţiei (0-2), dar s-ar putea simţi mai în mediul său la Volgograd, unde temperaturile sunt tropicale (32 de grade aşteptate la ora meciului). Islanda, care are mulţi jucători ce evoluează în campionatele nordice, a ales să se stabilească în apropriere de Soci, pe coasta Mării Negre, pentru a se aclimatiza mai bine. 

Aripa Johann Berg Gudmundsson este incert pentru meciul de vineri, din cauza unei accidentări suferite în partida cu Argentina. Coordonatorul Gylfi Sigurdsson este recuperat complet după o accidentare care l-a ţinut mult timp în afara gazonului şi a jucat 90 de minute contra Argentinei. 

NIGERIA – ISLANDA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Islanda rămâne în cărţi pentru calificare şi cu un egal, în timp ce Nigeria este obligată să obţină toate cele trei puncte. Doar o reprezentantă a Africii a reuşit victoria la CM 2018, Senegalul, care a învins Polonia cu 2-1. 

Nigeria, la a şasea sa Cupă Mondială, a trecut de grupe în trei rânduri. ”Super Vulturii” au cel mai tânăr lor de la Cupa Mondială din Rusia, în timp ce Islanda este una dintre cele mai vârstnice. Cele două echipe s-au înfruntat o singură dată, în 1981, într-un meci amical la Reykjavik, câştigat cu 3-0 de gazde. 

Nigeria are doar o victorie în ultimele sale 13 meciuri la Cupa Mondială (trei egaluri, nouă eşecuri), 1-0cu Bosnia, pe 21 iunie 2014. 

NIGERIA – ISLANDA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Selecţionerul Islandei, Heimir Hallgrimsson, a opinat că Nigeria, adversara de vineri din Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, este o echipă foarte bună cu multe calităţi individuale.

”Principala lor calitate este cea fizică, sunt rapizi, sunt buni atleţi şi aleargă mult, a declarat selecţionerul Islandei la conferinţa de presă dinaintea meciului. Au un joc direct şi sunt buni pe contraatac. Dacă ne uităm la meciurile lor de anul trecut, se remarcă o ameliorare din punct de vedere tactic. Ca individualităţi, sunt 6 jucători în Premier League, unul în La Liga şi unul în Serie A. Ei joacă în fiecare weekend în cele mai bune campionate. Sunt o echipă foarte puternică, cu multe calităţi individuale”.

NIGERIA – ISLANDA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Hallgrimsson a opinat că sunt şanse minime ca Johann Berg Gudmundsson să fie recuperat până la ora meciului de vineri: ”Are puţine şanse să fie pregătit pentru a juca mâine. Noi am dat minute de joc în meciurile de pregătire şi altor jucători, aşa că nu va fi o problemă. Asta nu ne va schimba planul nostru de joc”.

Cele două echipe s-au înfruntat o singură dată, în 1981, într-un meci amical la Reykjavik, câştigat cu 3-0 de gazde. Islanda vine după o remiză cu Argentina (1-1), iar Nigeria a pierdut partida de debut cu Croaţia (0-2) la CM 2018.

Nigeria, la a şasea sa Cupă Mondială, a trecut de grupe în trei rânduri. ”Super Vulturii” au cel mai tânăr lor de la Cupa Mondială din Rusia, în timp ce Islanda este una dintre cele mai vârstnice. 


NIGERIA – ISLANDA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Jucătorii Islandei pot face sex înaintea meciului lor cu Nigeria, programat vineri în grupa D a Cupei Mondiale, atât timp cât au aceste relaţii intime cu soţiile lor, a anunţat selecţionerul Heimir Hallgrimsson. 

Un reporter islandez a vrut să ştie la conferinţa de presă de la Volgograd dacă sexul este interzis fotbaliştilor pe durata competiţiei din Rusia. 

Căpitanul Aron Gunnarsson a răspuns răzând: ”Pentru moment, da”. 

Hallgrimsson a intervenit însă în discuţie şi a precizat: ”Cel puţin, atât timp cât soţiile nu au sosit. Nu, sexul nu e interzis, e o prostie”. 

Jucătorii islandezi se vor reuni cu familiile lor joi la Volgograd, înaintea meciului cu Nigeria. Islanda a remizat în primul său meci la Cupa Mondială, 1-1 cu Argentina, în timp ce Nigeria a fost învinsă de Croaţia (scor 0-2). 

NIGERIA – ISLANDA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Din Islanda in Rusia cu o maşină Lada!

Doi fani islandezi, însufleţiţi de spiritul vikingilor, au călătorit 5.000 km între Reykjavik şi Volgograd, la bordul unei maşini ruseşti de teren Lada, pentru a-şi susţine naţionala la Cupa Mondială de fotbal din Rusia.

Kristbjorn Hilmir Kjartansson, un angajat al poştei, şi prietenul său Gretar Jonsson, un student, au avut nevoie de 14 zile pentru a face călătoria din Islanda până în Rusia.

”Este spiritul de aventură, a declarat Jonsson după ce au ajuns la Volgograd. Se ştie că vikingii erau mari exploratori, navigatori şi luptători, aşa că am avut puţin din dorinţa lor de a avea o aventură. A fost o nebunie, dar şi multă distracţie”. Cei doi bărbaţi, ambii de 30 ani, şi-au vopsit maşina în roşu, alb şi albastru, culorile naţionalei lor înainte de a lua un feribot din Islanda până în Danemarca.

Cei doi suporteri au asistat sâmbătă la meciul Islanda – Argentina (1-1) de la Moscova, iar apoi au călătorit la Volgograd, pentru meciul de vineri dintre Islanda şi Nigeria, din Grupa D. AGERPRES 

Nigeria – Islanda, grupa D de la Campionatul Mondial! Argentina – Croația 0-3, de ieri, face ca islandezii și chiar nigerienii, să spere serios la o calificare în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Pentru Islanda, cea mai mică țară calificată în istorie la un Mondial, calificarea ar reprezenta un lucru absolut fabulos. După ce la Euro 2016 au ieșit din grupe și au eliminat Anglia în optimile de finală, minunații jucători islandezi pot acum să trimită acasă Argentina.

Nigeria – Islanda, grupa D de la Campionatul Mondial! Așadar, Islanda, țara cu 334.252 de locuitori, ar putea să lase acasă Nigeria, țara cu 186 de milioane de locuitori, și Argentina, țara cu 43 de milioane de locuitori. Dar asta nu mai surprinde cu nimic, atâta timp cât Islanda s-a calificat la Cupa Mondială, de pe locul 1, dintr-o grupă cu Croația, Turcia și Ucraina.

Nigeria – Islanda, grupa D de la Campionatul Mondial! În prima rundă de la Mondiale, Islanda a remizat cu Argentina, 1-1, într-un meci în care a jucat perfect pe plan defensiv, iar pe contraatac a lovit atunci când a fost cazul. De cealaltă parte, Nigeria a dezamăgit total cu Croația, meci în care nu a jucat absolut nimic și a pierdut, scor 0-2.

Nigeria – Islanda, grupa D de la Campionatul Mondial! Cotele pentru acest meci sunt perfect egale: Nigeria are 2,80 – remiza primește 3,10, iar Islanda e cotată cu 2,80. În pontul pe care îl recomandăm luăm în considerare disciplin islandezilor, cei care au arătat, nu de puține ori, că pot pune probleme oricui. Iar Nigeria nu este deloc o echipă solidă.