Noi dezvăluiri în cazul Cioacă-Elodia: Cum a fost UCISĂ avocata din Braşov

Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti, în 18 iunie, la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu şapte ani, pedeapsa fiind mai mică decât cea dată de Tribunalul Argeş, de 22 de ani de închisoare. Ancheta a costat statul român aproximativ 125.000 de euro.

23 iun. 2016, 10:59

Adjunctul Poliţiei Române, chestorul Viorel Vasile, a declarat atunci că, în opinia lui, Cristian Cioacă a primit o pedeapsă prea mică în raport cu atitudinea pe care a avut-o pe parcursul anchetei privind uciderea Elodiei Ghinescu şi cu faptul că acesta a avut calitatea de poliţist.

Ofiţer specializat în investigarea infracţiunilor de omor, chestorul Viorel Vasile a lucrat în urmă cu şapte ani, alături de procurorul Marius Iacob, la celebrul dosar „Elodia” şi a participat la prima şi singura audiere la care principalul suspect, Cristian Cioacă, a acceptat să răspundă la întrebări. Ulterior, Cioacă s-a prevalat de dreptul la tăcere.
După condamnarea definitivă a lui Cioacă la 15 ani şi opt luni de închisoare, pentru lovituri cauzatoare de moarte, Viorel Vasile a declarat că, din punctul său de vedere, condamnarea este „prea blândă din punct de vedere al împrejurărilor în care s-a comis fapta, al atitudinii lui Cioacă şi al faptului că acesta avea calitatea de poliţist”. Cu toate acestea, pentru acuzaţia de „lovituri cauzatoare de moarte”- fapta pentru care a fost condamnat Cioacă-, instanţa a decis, totuşi, pedeapsa maximă, ceea ce, spune adjunctul Poliţiei Române, reprezintă o premieră în justiţia românească.

CITEŞTE ŞI Dezvăluiri ULUITOARE ale anchetatorului principal din CAZUL ELODIA

Potrivit chestorului Vasile, o altă premieră pentru Justiţie este condamnarea acuzatului în lipsa cadavrului şi a unei mărturisiri a autorului. Acesta a adăugat că făptaşul a fost probat exclusiv prin metode ştiinţifice, prin care s-a putut dovedi că petele de sânge găsite în apartamentul în care soţii Cristian Cioacă şi Elodia Ghinescu locuiau împreună cu fiul lor îi aparţineau femeii. „Judecând după urmele de sânge, în locuinţă a avut loc un conflict violent. În noaptea aceea, Cioacă a venit de la amantă, iar între el şi soţia lui a izbucnit un scandal în urma căruia s-a ajuns la moartea soţiei”, a declarat adjunctul Poliţiei Române, potrivit bzb.ro.

CITEŞTE ŞI CRISTIAN CIOACĂ va sta 15 ani după gratii. Cine e magistratul care a rezolvat CAZUL ELODIA

Referitor la atitudinea lui Cristian Cioacă, ofiţerul a dezvăluit că, încă de la prima audiere, care a avut loc în ziua reţinerii acestuia, şi-a dat seama de faptul că suspectul nu o să-şi recunoască niciodată fapta. „În urmă cu şapte ani, înainte de prima audiere a lui Cioacă, am crezut că o cedeze şi o să recunoască. După audiere, mi-am dat seama, însă, că dacă nu a recunoscut atunci, nu o să mai recunoască niciodată”, a spus Viorel Vasile.
Chestorul a adăugat că, dacă Cioacă ar fi recunoscut de la început, până la această dată ar fi fost deja liber. „Pentru lovituri cauzatoare de moarte ar fi primit, cel mai probabil, în jur de cinci sau şase ani de închisoare. Am văzut cazuri când, pentru acest timp de faptă, s-au dat şi condamnări de patru ani”, a declarat chestorul Vasile. Adjunctul Poliţiei Române a mai dezvăluit faptul că, pe parcursul anchetei, au fost dezgropate o mulţime de oseminte, despre care s-a crezut, iniţial, că sunt ale avocatei Elodia Ghinescu. „După condamnarea definitivă, căutările cadavrului au fost sistate. Personal cred că victima a fost îngropată pe o rază de 200 de kilometri în jurul Braşovului, a mai spus Viorel Vasile”.

Mama Elodiei, revoltată pentru condamnarea lui Cristian Cioacă: Pentru mine 15 ani nu înseamnă nimic