Noi PROBE în dosarul milionarului turc care a lovit un poliţist. Ce au declarat martorii

Procurorii de la Parchetul Capitalei au audiat mai mulţi martori, inclusiv pe cei cu care a petrecut în club afaceristul turc înainte de a lovi un poliţist de la Rutieră cu maşina.

14 aug. 2015, 11:11
Noi PROBE în dosarul milionarului turc care a lovit un poliţist. Ce au declarat martorii

Martorii au povestit, aşa cum au spus şi angajaţii clubului de lux, că Abdullah Ataş a băut mai multe sticle de vodka, iar apoi s-a urcat la volanul bolidului.

Procurorii vor să schimbe încadrarea juridică din tentativă de omor în tentativă de omor calificat. Pedeapsa poate ajunge până la 25 de ani de închisoare.

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

CITEŞTE ŞI Afaceristul turc care a lovit cu maşina un poliţist în Bucureşti, dus în Arestul Central

Potrivit anchetatorilor, poliţistul de la Brigada Rutieră i-a făcut semn omului de afaceri Abdullah Atas să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a rămas pe capotă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri.

Şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 – 200 km/h.