Novak Djokovic şi-a anunţat echipa pentru 2018. Pe lângă Andre Agassi au mai apărut două nume noi

Pentru Novak Djokovic sezonul 2017 este încheiat, iar sârbul este în toi cu pregătirile sezonului 2018, acum din punct de vedere logistic.

27 sept. 2017, 19:30
Novak Djokovic şi-a anunţat echipa pentru 2018. Pe lângă Andre Agassi au mai apărut două nume noi

Novak Djokovic a dat afară trei membri ai echipei sale în aprilie 2017, antrenorul Marian Vajda, care i-a fost alături întreaga carieră, preparatorul fizic Gebhard Phil-Gritsch şi kinetoterapeutul Miljan Amanovic. Ca antrenor l-a ales pe Andre Agassi, cu care va continua colaborarea şi în 2018.

În plus, Djokovic şi-a completat echipa cu italianul Marco Panchi, care este noul său preparator fizic. Panichi face această meserie de peste 30 de ani, iar printre jucătorii care i-au trecut prin mâini se numără Simone Bolelli, Fabio Fognini, Roberta Vinci, Svetlana Kuznetsova, Davide Sanguinetti sau Mara Santangelo. El va fi cel de-al treilea membru italian al echipei lui Djokovic, alăturându-se agenţilor Elena Cappellaro şi Edoardo Artaldi.

Ulyses va fi kinetoterapeutul lui Djokovic, acesta urmând să-l înlocuiască pe Miljan Amanovic. Ca antrenor tehnico-tactic, Djokovic îl păstrează pentru 2018 pe Andre Agassi. Americanul îl va urma însă pe Djokovic mai mult în turneele de Grand Slam, astfel că sârbul ar mai avea nevoie de un al doilea antrenor. Acest rol a fost acoperit la Wimbledon de fostul jucător de Top 10 Mario Ancic, dar acesta lucrează ca avocat la New York şi probabil nu va mai lzcra pentru Djokovic în 2018.